CEO va îndeplini noii indicatori de mediu valabili din 2021

CE Oltenia, prin planurile sale de dezvoltare, a avut si are in continuare drept obiectiv principal imbunatatirea conditiilor de mediu, potrivit companiei.

„Asa cum, in anii anteriori, au fost efectuate investitii in instalatii de desulfurare a gazelor de ardere si in instalatii de evacuare zgura si cenusa in sistem de fluid dens, avand toate grupurile energetice conforme din aceste puncte de vedere, in acest an au fost puse in functiune instalatii de reducere a emisiilor de NOx.

Probele de performanta, dupa punerea in functiune a instalatiilor de denoxare a gazelor de ardere (SNCR), au fost finalizate la grupurile energetice nr. 3 si 4 ale Sucursalei Electrocentrale Rovinari si la grupurile energetice nr. 3 si 4 ale Sucursalei Electrocentrale Turceni. Masuratorile efectuate pe parcursul derularii probelor au confirmat atingerea tuturor parametrilor conveniti prin contract, respectiv valoarea medie zilnica a emisiei de compusi de azot (NOx) sub 200 mg/Nmc, a emisiei de CO sub 100 mg/Nmc si amoniac in gazele de ardere sub 5 mg/Nmc, acestea fiind valorile maxime reglementate de legislatia romaneasca si europeana in vigoare.

Instalatiile SNCR au fost programate sa realizeze o medie zilnica a emisiilor mentionate sub valoarile maxime admise, in scopul reducerii consumului de uree, apa si energie electrica. In timpul efectuarii testelor de performanta, instalatiile SNCR montate au demonstrat ca pot realiza valori medii zilnice ale emisiilor de NOx sub 175 mg/Nmc, valoare maxima admisa incepand cu luna august 2021, conform Deciziei 1442/2017 UE. Astfel, la data prezenta, toate cele trei grupuri energetice ale Sucursalei Electrocentrale Rovinari si cele patru grupuri energetice ale Sucursalei Electrocentrale Turceni, aflate in operare, sunt conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate de legislatia interna si europeana, fiind pregatite sa indeplineasca si noile conditii valabile din august 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com