CEO va funcţiona în ianuarie la capacitate maximă

Complexul Energetic Oltenia se pregăteşte să funcţioneze din luna ianuarie la capacitate maximă. Vor fi puse în funcţiune toate grupurile energetice pe care compania poate conta în această perioadă. Cele mai multe blocuri energetice vor fi disponibile în judeţul Gorj, respectiv la termocentralele din Rovinari şi Turceni. Din păcate, la Rovinari nu este încă disponibil blocul energetic numărul 5 care ar urma să devină cel mai performant din cadrul termocentralei.

22 de milioane de tone de cărbune şi 15 terawaţi

 Complexul Energetic Oltenia va putea produce de luna viitoare peste 2.000 de megawaţi cu ajutorul grupurilor energetice pe cărbune. De altfel, compania este obligată de anul viitor să onoreze contracte bilaterale. Este vorba de energia electrică produsă de nu mai puţin de 6 grupuri energetice.

Potrivit datelor anunţate din viitorul Buget de venituri şi cheltuieli de pe anul 2019, Complexul Energetic Oltenia va produce 22 de milioane de tone de lignit şi 15 terawaţi. Numărul de salariaţi va rămâne de 13.000. Nu vor avea loc decât 200 de concedieri colective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com