CEO va funcționa cu doar 3 grupuri peste 6 luni

Zilele Complexului Energetic Oltenia în formula actuală sunt numărate. Planul de restructurare nu este modificat, cu toate că politicienii se laudă că vor să prelungească activitatea în industria minieră din Gorj. Astfel, pentru că a luat bani de la stat, CEO va trebuie să își închidă o mare parte a capacităților. Din 2023 va mai avea în funcțiune 3 grupuri energetice și 3 în rezervă.

„Măsurile incluse în Decizie au vizat respectarea criteriilor care stau la baza acordării ajutorului de stat de care compania beneficiază deja și va beneficia până la finalul perioadei de restructurare, adică finalul anului 2026.

Astfel, restabilirea profitabilității la sfârșitul perioadei de restructurare – care este un criteriu esențial într-un ajutor de stat pentru restructurare – a fost îndeplinită prin măsuri de optimizare a capacităților existente și extinderea portofoliului cu includerea proiectelor noi: centralele pe gaze natural și parcurile fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de cca. 2000 MW. În perioada 2023-2025, blocurile 4 Rovinari, 4 Turceni și 7 Ișalnița vor fi în rezervă de capacitate, iar în perioada 2026-2030, blocurile 5 Rovinari, 6 Rovinari și 5 Turceni vor fi în rezervă de capacitate. Funcționarea acestor blocuri va fi dictată de rațiuni legate de securitatea aprovizionării cu energie sau de condițiile de piață.”, conform Planului de restructurare al CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com