CEO va folosi pentru investiții și certificate verzi banii rămași din achiziția certificatelor de CO2

Complexul Energetic Oltenia va folosi pentru investiții și certificate verzi banii care au rămas din achiziția certificatelor de CO2, potrivit conducerii companiei.

Complexul Energetic Oltenia a achiziționat certificatele de CO2 aferente energiei electrice produse în anul 2019, înainte de termenul prevazut de Directiva EU ETS.

Potrivit unor surse apropiate situației, citate de e-nergia.ro, certificatele au fost cumpărate la prețuri cuprinse între 16,5 euro și 21,5 euro pe certificat, în funcție de momentul achiziției. Din acest motiv, compania a economisit circa 60-65 de milioane de euro din creditul pe care i l-a acordat în acest scop guvernul, la începutul anului. Nu este clar încă ce se va întâmpla cu acești bani, dacă ei vor fi returnați Ministerului de Finanțe, sau vor fi lăsați la dispoziția companiei.

 

În contul producţiei de energie electrică a anului trecut, Complexul Energetic Oltenia trebuia să cumpere 16 milioane de certificate. A achiziţionat doar 4 milioane din surse proprii şi a beneficiat de un împrumut de la stat, în valoare de 251 de milioane de euro, pentru a cumpăra restul de 12 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com