CEO trebuie să își pregătescă și Planul B

Complexul Energetic Oltenia trebuie să aibe un Plan B, în cazul în care Planul de restructurare a companiei nu va fi aprobat de Comisia Europeană sau va trebui să fie modificat. Prin urmare, compania va avea nevoie de un Plan de restructurare pentru ca societatea să nu fie închisă direct și să poată să existe o continuitate în activitatea de producere a energiei electrice.

Este de amintit că în luna decembrie a anului trecut Comisia Europeană a înregistrat notificarea de la CEO cu privire la ajutorul de stat. În perioada respectivă a depus o notificare și TAROM, însă Planul de restructurare a companiei aviatice a fost aprobat mai repede. Și TAROM a beneficiat anul trecut de un ajutor de stat.

„Notificarea ajutorului de stat acordat Complexului Energetic Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană. Este o etapă importantă a procesului de aprobare a Planului de Restructurare, rezultatul bunei colaborări între CE Oltenia, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice și Consiliul Concurenței. Îndeplinirea acestui pas procedural permite Comisiei Europene să declanșeze procedurile interne de evaluare din partea tuturor departamentelor relevante. Este o perioadă în care continuă dialogul între CE Oltenia și Comisia Europeană. ”Demersul de aprobare a Planului de restructurare și decarbonare urmează un parcurs procedural fără sincope pentru că autoritățile române au acționat prompt, astfel încât Comisia Europeană să aibă la dispoziție toate documentele și informațiile necesare. Această nouă etapă dovedește, așa cum am mai spus, că Planul de restructurare și decarbonare este robust și pragmatic, se bazează pe resurse importante pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru CE Oltenia, în valoare de 1,3 miliarde de euro, a fost adoptat de guvern pe 18 noiembrie 2020. Această sumă, care reprezintă contribuția de la buget a statului pentru implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia, include si ajutorul de 251 de milioane de euro care a fost deja acordat companiei la începutul anului. Costul total al implementării Planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro și presupune investiții pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente și protecția mediului, precum și cheltuieli pentru eficientizarea activității CE Oltenia.”, potrivit unui comunicat din decembrie 2020 al CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com