CEO se pregăteşte să funcţioneze cu 11 grupuri energetice!

Complexul Energetic Oltenia se pregăteşte să funcţioneze în această iarnă cu un total de 11 grupuri energetice. Până în prezent s-a funcţionat cu 6, 7 sau maximum 8 grupuri energetice şi foarte rar cu 9 grupuri energetice. Nu va mai exista posibilitatea ca la iarnă să se mai poată pune în funcţiune un număr redus de blocuri energetice, având în vedere că se anunţă un sezon rece foarte greu şi va fi nevoie de o cantitate ridicată de energie electrică pe cărbune şi în special pe lignit.

E nevoie de o rezervă de 1,5 milioane de tone de lignit

Pentru a funcţiona la iarnă cu 11 grupuri enegetice, Complexul Energetic Oltenia va trebui să treacă la un alt program de lucru şi să consume o cantitate şi mai mare de cărbune decât cea planificată. Prin urmare şi cifrele aferente activităţii extractive au suferit modificări. Este nevoie, de asemenea, ca pe 15 noiembrie în depozitele carierelor miniere şi la termocentrale să fie 1,5 milioane de tone de lignit. În acest sens a şi fost aprobată o Hotărâre de Guvern privind stocurile la companiile energetice.

One thought on “CEO se pregăteşte să funcţioneze cu 11 grupuri energetice!

  • 18 octombrie 2017 la 18:21
    Legătură permanentă

    cam cate ore va functiona cu 11 grupuri? In afara rupurilor din Rovinari , care prezinta siuranta si fiabilitate, celelalte , si in special cele din Turceni , nu prezinta nici o garantie. S-ar putea sa fi vandut mai multa energie decat se poate produce! Dar la ce conducere aveti in sucursale nu ma surprinde stadiul in care se afla grupurile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com