CEO se laudă că a specializat internaţional doi angajaţi. Între timp minerii de la o carieră au fost trimişi acasă pentru că un excavator nu a putut fi reparat.

Complexul Energetic Oltenia se laudă că doi salariaţi s-au specializat internaţional în activităţi de îmbunătăţire continuă, în vederea eficientizării, pornind de la costuri minime. Potrivit CEO, activitatea de „continuous improvement” implica elaborarea de analize si proiecte in scopul reducerii costurilor si consumurilor la nivelul companiei, cum ar fi implementarea unor solutii menite sa imbunatateasca anumiti parametri tehnologici. În paralel, marţi unul din excavatoarele din Cariera Pinoasa s-a defectat, iar minerii au fost trimişi acasă pentru că utilajul nu a putut fi reparat.

„In anul 2017, actualul management al CE Oltenia a inceput implementarea in cadrul companiei a unui concept modern si innovator: conceptul de continuous improvement. Activitatea de continuous improvement implica elaborarea de analize si proiecte in scopul reducerii costurilor si consumurilor la nivelul companiei, cum ar fi implementarea unor solutii menite sa imbunatateasca anumiti parametri tehnologici.

Aceste proiecte sunt elaborate si implementate in conformitate cu metode stiintifice riguroase si certificate LEAN SIX SIGMA, care utilizeaza, in mod sistematic, date si informatii actuale din cadrul proceselor, in scopul identificarii problemelor, rezolvarii acestora si, ulterior, imbunatirii performantelor proceselor respective.

Activitatea de certificare in domeniul acestor metode constituie baza pregatirii specialistilor in continuous improvement, acestia jucand un rol critic in identificarea si rezolvarea problemelor de business pentru obtinerea de costuri mai mici pentru companie. Obiectivul este descoperirea si intelegerea instrumentelor metodologiei de continuous improvement cu aplicabilitate in procesele de orice tip, demonstrarea eficientei lucrului in grup pentru identificarea cauzelor unor probleme si gasirea solutiilor viabile care sa reziste in timp. La fel ca in toate marile companii cu traditie, au fost infiintate si in cadrul CE Oltenia  ( Directia Strategie-Dezvoltare), structuri specializate care se ocupa de implementarea acestor noi metode, plecand de la convingerea, demonstrata in realitate, ca imbunatatirea activitatii se face cu „minte”, nu cu bani! Rezultatele obtinute in urma aplicarii solutiilor elaborate au dovedit ca se pot realiza transformari spectaculoase fara a folosi tehnici sofisticate sau echipamente costisitoare.

In decursul unui an, salariati ai acestor structuri au obtinut primele doua certificari internationale in domeniul continuous improvement. Diplomele acordate in urma efectuarii cursurilor si sustinerii examenelor sunt recunoscute la nivel international, fiind emise de catre Organizatia LSSIAP (Lean Six Sigma International Association of Professionals), cu numere de inregistrare unice pe plan mondial”, potrivit CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com