CEO – penalităţi de milioane de lei din cauza specialiştilor Direcţiei Investiţii. O mie de lei pe zi penalităţi pentru că nu e respectată o decizie a instanţei!!!

Specialiştii din Complexul Energetic Oltenia(CEO) fac ravagii în bugetul companiei.  De data aceasta este vorba de Direcţia Investiţii, din cadrul fostei Divizii Miniere. Din cauza specialiştilor Direcţiei Investiţii, Compexul Energetic Oltenia a fost obligată să plătească suma de 3.322.590 de lei pentru un număr de 8 creditori, cărora compania nu le-a reconstruit gospodăriile. Este vorba doar de penalităţi, cauzate de modul în care Direcţia Investiţii a înţeles să pună în aplicare decizii judecătoreşti definitive şi executorii, în privinţa unor strămutaţi din Roşia de Amaradia.

Penalităţile sunt cât despăgubirile

În anumite situaţii, penalităţile pe care Complexul Energetic Oltenia a ajuns să le achite depăşesc valoarea de reconstrucţie a caselor. Este vorba de un total de 31 de sinistraţi din Seciuri. Din aceştia 29 au promovat cereri de aplicare de penalităţi pentru neexecutarea obligaţiei de reconstrucţie. Iar acest lucru nu îl spune gura şanţului, ci chiar un punct de vedere intern al Direcţiei legislaţie şi Guvernanţă Corporativă din CEO: „Până la această dată, S CEO SA a plătit penalităţi(sentinţe definitive şi executorii) pentru neexecutarea obligaţiei de reconstrucţie prevăzută în decizia civilă  nr. 7597 din 2013 în cuantum total de .3.322.590 lei pentru un număr de 8 creditori. De subliniat este şi faptul că S CEO SA este obligată în contnuare să reconstruiască gospodăriile chiar şi după achitarea sumelor cu titlu de penalităţi(al căror cuantum se ridică uneori la valoarea de reconstrucţie la nou a imobilelor)”, se precizează în document.

De trei ani poartă corespondenţă cu Direcţia Investiţii

Angajaţii Direcţiei Legislaţie se plâng şefilor CEO că de trei ani poartă o corespondenţă cu Direcţia Investiţii şi nu reuşesc să îi convingă pe specialiştii de acolo, că de bază sunt deciziile judecătoreşti definitive şi executorii şi nu Regulamentul privind întocmirea programului şi desfăşurarea negocierilor pentru dobândirea folosinţei şi accesului la terenurile pe care se efectuează lucrări miniere. Nu are cine să îi audă. Mai mult decât atât, în anumite cazuri penalităţile ar fi de o mie de lei pe zi de întârziere.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com