CEO, paradisul angajărilor politice în lipsa OUG 109

Politicienii gorjeni au părerile împărţite în privinţa scoaterii CEO de sub incidenţa OUG 109 privind managementul corporativ al întreprinderilor publice. În general, politicienii din opoziţie văd aspectele negative şi spun că se va da liber la angajări pe criterii politice, în timp ce politicienii aflaţi la putere laudă iniţiativa de a scoate CEO de pe lista OUG 109.

„Acum pur şi simplu le este la dispoziţie şi vor merge pe schimbări şi pe a-şi pune oamenii până la ultima funcţie de conducere. Sunt convins că aşa se va întâmpla pentru că pesediştii s-au tot plâns de faptul că nu au primit nimic, deşi au muncit în campanie. Vor fi angajări politice. Sorin Boza ori le cântă în strună, ori pleacă. Nu vor pune un profesionist. L-am avut pe Ciurel manager general  şi a avut rezultatele pe care le-a avut el se poate întoarce. El acum este avantajat pentru că pe OUG 109 nu mai putea ocupa un post la o companie de stat timp de 5 ani. Acum este liber să fie numit oriunde.”, a spus deputatul Dan Vîlceanu(PNL).

Iriza zice că Fondul Proprietatea suge sângele poporului. Ce sug parlamentarii?

„Fondul Proprietatea este o societate care suge sângele poporului român. Nu vede în fața ochilor decât dividende. Nu trebuia să existe. Nu văd în faţa ochilor decât dividende. Îmi pare rău că acest fond există. OUG 109 e de 4 ani şi a fost pus în aplicare de 2 ani jumătate. CEO avea conducere corportivă şi a fost pe pierdere. Hidroelectrica şi Transgaz nu au conduceri coprorative şi merg bine. Transgaz a dat statului român o jumătate de miliard de euro. Acum depinde de ce scrie în lege. Nu am văzut legea. Dacă acolo scrie că conducerea corporativă dispare, domnul Boza a mai făcut gafe mici pe ici pe colo sunt neglijabile, dar numirea lui a fost benefică. Boza poate să fie director general cu un adjunct sub el, apoi celelalte direcţii pe minerit, pe dezvoltare”, a spus senatorul de Gorj, Scarlat Iriza(ALDE)

Morega crede că ALDE şi PSD vor lua la călărit CEO

„Poate să fie un efect pozitiv pentru că au eliminat Consiliul de Supraveghere şi va fi acum un Consiliu de Administraţie, AGA şi managerul general care va fi numit pe o perioadă determinată. Poate fi un efect negativ, dacă profesioniştii vor fi înlocuiţi cu politruci. Sper ca la nivelul CEO să nu fie asemenea situaţii negative, să numească oameni care nu au nimic în comun cu domeniul, ci sunt lipitori de afişe sau sunt în PSD. Nu poţi să înlocuieşti manageri profesionişti cu politruci. PSD-ul dacă vrea să înţeleagă trebuie să reducă numărul de personal TESA. Sunt 400 de angajaţi. În asemenea situaţii să îi trimită acasă pe cei de la Dolj. Sunt 60% TESA din Dolj la Târgu Jiu şi la complexurile energetice. ALDE a profitat că sunt la putere. PSD nu s-a implicat serios să scoată aceşti politruci care urmpăresc profituri în folosul lor. Nu trebuie să numească acolo oameni politici. Se vor distruge toate companiile care au mai rămas la nivel naţional. CEO a reuşit să se stabilizeze şi să facă profit. Sub politicieni în Guvernarea Ponta CEO a înregistrat pierderi de peste 17 mii de miliarde de lei”, a declarat Dan Ilie Morega, fost deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com