CEO închiriază fără licitaţie zeci de utilaje cu şofer pentru transport marfă

Complexul Energetic Oltenia şi-a făcut un obicei din a oferi contracte prin încredinţare directă. Astfel, pentru închirierea a zeci de utilaje cu deservent pentru transport materiale şi piese de schimb, administraţia colosului energetic a apelat recent la o nouă negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială. Această variantă a fost posibilă pentru că s-a stabilit ca respectivul contract să se deruleze doar pe trei luni de zile. Recent s-a procedat similar pentru un contract pe două luni de zile, în valoare de peste 6 milioane de lei şi care viza tot închirierea de utilaje pentru transport.

Negociere directă pentru tarif pe oră şi pe kilometru

De data aceasta este vorba de un contract de aproape un milion de lei, TVA inclus. Contractul va fi încheiat pentru trei luni de zile. Vor fi închiriate 23 de utilaje pentru următoarele puncte de lucru: EMC Roşia-Rovinari – carierele Rovinari, Tismana, Piinoasa, Roşia, Peşteana, Secţia Mentenanţă Mecanică(Vulcanizări);

Carierele Jilţ Sud, Jilţ Nord, Secţia Mentenanţă Mecanică, din cadrul EMC Jilţ;

Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din cadrul EMC Motru.

Câte unul sau două utilaje pe secţie

Vor fi închiriate câte un sau două utilaje pe secţie sau pe carieră minieră. Potrivit Complexului Energetic Oltenia,  tehnologia de lucru în flux continuu presupune aprovizionarea cu materiale şi piese de schimb, transport pentru reparaţii a diferite subansamble, evacuarea anumitor materiale din cariere în condiţii de teren accidentat. Maşinile vor funcţiona în baza programului de lucru în 3 schimburi, pentru un program zilnic de 8 – 17 ore. Contractul va fi încheiat în perioada 27 februaire – 31 mai. Întrebarea salariaţilor este de ce nu este semnat un contract pe o durată mai mare de timp şi serviciile respective sunt fragmentate la câteva luni, pentru a se putea negocia direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com