CEO ia în calcul captarea şi stocarea carbonului la termocentralele pe care le deţine

Complexul Energetic Oltenia(CEO) are în vedere o soluţie care ar echivala cu prelungirea cu cel puţin 15-20 de ani a activităţii companiei. La lucrările Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrala si de Est – FOREN 2018, reprezentanţii companiei au anunţat că se studiază inclusiv soluţii privind captarea şi stocarea carbonului în depozite subterane. Cu toate că poate părea o investiţie SF, aceasta ar rezolva una din problemele majore ale CEO: poluarea, respectiv plata certificatelor de dioxid de carbon.

„In perioada 10 – 14 iunie 2018, CE Oltenia participa la lucrarile Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrala si de Est – FOREN 2018 cu tema: „Europa Centrala si de Est in noua era a tranzitiei energetice: provocari, oportunitati de investitii si inovatii tehnologice ”.

FOREN, organizat de Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), se afla la cea de-a XIV-a editie si este cel mai important eveniment regional din programul de lucru pentru Europa Centrala si de Est al Consiliului Mondial al Energiei.

Una dintre cele cinci sectiuni de comunicari stiintifice care au loc la FOREN 2018 este dedicata ,,Carbunelui si tehnologiilor pentru carbune curat” si va avea ca teme de dezbatere: Tehnologii pentru carbune curat, Captarea si stocarea carbonului, Solutii moderne pentru utilizarea produselor de combustie; Metode moderne de exploatare a carbunelui, Probleme de mediu, Resurse de carbune, Minerit – Securitate. Presedintele prezidiului la aceasta sesiune de lucrari este dl. Sorinel Boza, Presedinte al Directoratului CE Oltenia.

CE Oltenia s-a inscris cu urmatoarele lucrari tehnice:

LIGNITUL – PRINCIPALA SURSA DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE DIN ROMANIA;

IMPLEMENTAREA CONCEPTELOR MODERNE DE CONTINOUS IMPROVEMENT IN DOMENIUL PRODUCERII DE ENERGIE ELECTRICA DIN ROMANIA;

CONTRIBUTII PRIVIND METODELE DE REDUCERE A ZGURIFICARII GENERATE IN URMA ARDERII COMBUSTIBILILOR SOLIZI IN GENERATOARELE DE ABUR;

AMENINTAREA CRESTERII PRETULUI CERTIFICATELOR DE CO2 ASUPRA PRODUCERII DE ENERGIE ELECTRICA PE BAZA DE CARBUNE DIN ROMANIA IN URMA FINALIZARII PROCESULUI LEGISLATIV DE REVIZUIRE A DIRECTIVEI EU-ETS – CONSIDERATII SI INFLUENTE ASUPRA ASIGURARII SECURITATII ENERGETICE NATIONALE;

PROVOCARI SI CONSTRANGERI PRIVIND APLICABILITATEA DECIZIEI DIN 31 IULIE 2017 DE STABILIRE A CONCLUZIILOR PRIVIND CELE MAI BUNE TEHICI DISPONIBILE BAT PENTRU INSTALATIILE DE ADERE DE DIMENSIUNI MARI, IN TEMEIUL DIRECTIVEI 2010/75/UE A PARLAMENTULUI SI CONSILIULUI EUROPEAN. – SOLUTII PRIVIND REDUCEREA EMISIILOR DE NOX LA TERMOCENTRALA TURCENI;

IMPLICATII ALE INVESTITIILOR DE REDUCERE A EMISIILOR DE SO2 SI NOX ASUPRA SISTEMELOR DE AUTOMATIZARE A CAZANULUI;

POSIBILITATI DE VALORIFICARE A LIGNITULUI SORTAT;

SOLUTII PRIVIND FUNCTIONAREA SI CONFORMAREA CU CONDITIILE DE MEDIU A DEPOZITELOR DE LIGNIT DIN ZONA OLTENIEI;

PIETE DE ENERGIE – PROVOCARI, PRETURI, PERSPECTIVE. PARTICIPAREA CE OLTENIA PE PIETELE DE ENERGIE.

In cadrul EXPO-FOREN 2018, standul alocat CE Oltenia prezinta o expozitie de fotografie cu mesajul “Siguranta in 4 anotimpuri” .

CE Oltenia si-a propus ca punctele de vedere sustinute in cadrul celui mai important si reprezentativ eveniment pentru comunitatea energeticienilor din Romania, sa fie analizate de factorii de decizie din domeniul energetic, astfel incat carbunele sa aiba viitor atat pentru stabilitatea economico-sociala a zonei, cat si pentru siguranta intregului sistem energetic national”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com