CEO explică trecerea unor angajați pe posturi de agenți de pază. COMUNICAT

Directoratul CE Oltenia are obligatia de a respecta prevederile legale referitoare la starea de sanatate si securitate a muncii, precum si cele prevazute de Codul Muncii si Contractul Colectiv de Munca aplicabil, referitoare la schimbarea locului de munca si masurile speciale de protectie ale salariatului. In acest sens, dispozitiile transmise sucursalelor CE Oltenia nu reprezinta decizia unui singur membru din Directorat, acestea fiind emise in baza unei hotararii a Directoratului format din 5 membri.

Conform prevederilor legale (HG nr.355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor), starea de sanatate a fiecarui lucrator se evalueaza in functie de riscurile specifice fiecarui loc de munca.
Astfel ca, in urma cercetarii cazurilor de boli profesionale semnalate, conform proceselor verbale intocmite de medicii specialisti de medicina muncii din cadrul Directiilor de Sanatate Publica si de catre inspectorii din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Munca, in unele dintre cazurile confirmate s-a stabilit incompatibilitatea starii de sanatate a lucratorilor cu riscurile locurilor de munca pe care erau plasati la data cercetarii si a fost recomandata schimbarea acestora.

Orice angajator are obligatia de a lua masurile necesare pentru a se evita continuarea expunerii la riscurile care au cauzat boala profesionala.
In acest sens, fiecare caz se analizeaza in functie de pregatirea profesionala a lucratorului, de recomandarile medicale si de posturile de care dispune angajatorul, in care nu sunt prezenti factorii care au generat afectiunile respective. De exemplu, activitatea de paza nu presupune suprasolicitare fizica sau expunere la noxe profesionale, aceasta desfasurandu-se in perioadele de stationare a utilajelor.
Un nou loc de munca (in cazul de fata, aferent aptitudinilor lucratorului din punct de vedere medical), presupune negocierea unui alt salariu corespunzator grilei de salarizare, conform prevederilor legale.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com