CEO deţine active cu caracter social în valoare de peste 41 de milioane de lei

Complexul Energetic Oltenia deţine în momentul de faţă active sociale a căror valoare de inventar depăşeşte 41 de milioane de lei. Este vorba de reţele de apă şi canalizare, terenuri, utilităţi în general şi alte imobile care ar trebui să fie predate autorităţilor locale. În acest sens, la CEO au fost trimise mai multe adrese din partea Primăriei Târgu Jiu şi din partea Aparegio pentru preluarea reţelei de apă şi canalizare construite de CEO pentru vetrele de sat Drăgoieni 1 şi 2. E nevoie de terenul respectiv pentru modernizarea reţelelor de apă şi canal de către Aparegio. CEO plăteşte şi impozite şi taxe către bugetele locale pentru activele deţinute.

Cetăţenii au probleme cu utilităţile

Vatra de sat Drăgoieni a fost achiziţionată de CEO pentru strămutarea gospodăriilor afectate de EMC Roşia Rovinari. Vatra de sat este compusă din cartierele Drăgoieni 1 şi 2. Pentru Drăgoieni 1 a fost achiziţionată suprafaţa de 65.000 de metri pătraţi şi împărţită în 50 de loturi. Urmează să fie reconstruite gospodăriile strămutate din zonele miniere.  Ca utilităţi au fost realizate: reţea de apă, canalizare, staţie de epurare, căi de acces şi drumuri şi alimentare cu energie electrică. Staţia de epurare este la 500 de metri, cu deversare în pârâul Amaradia. Vatra Drăgoieni 2 are 247.000 de teren, împărţit în 192 de loturi. Beneficiază de reţele de apă şi canalizare. Acestea  trebuie predate municipiului Târgu Jiu pentru ca operatorul Aparegio să facă investiţii pentru eliminarea nemulţumirilor cetăţenilor din zonă.

CEO ia în calcul semnarea unui contract de comodat pe 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire. Semnarea contractului va trebui să fie aprobată în prealabil de AGA din CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com