CEO dă pe motorină peste 9 milioane de euro, iar pe transportul cărbunelui peste 65 de milioane de euro!

Complexul Energetic Oltenia(CEO) va cumpăra în următorii doi ani motorină în valoare de peste 9 milioane de euro fără TVA. În acest sens va fi încheiat un acord-cadru cu mai mulţi operatori care vor furniza motorina necesară pentru maşinile şi utilajele companiei. Actualul acord cadru expiră în data de 10 aprilie. Combustibilul este necesar şi pentru funcţionarea locomotivelor din cadrul ELCFU.

Consiliul de Supraveghere trebuie să aprobe contractul

Consiliul de Supraveghere al companiei va trebui să aprobe contractul de peste 42 de milioane de lei. În total va fi cumpărată cantitatea de 8.621,5 tone de motorină euro 5. Combustibilul va fi livrat la sucursalele electrocentrale de la Rovinari,Turceni, Işalniţa şi Craiova, la Direcţia Minieră, precum şi la ELCFU Motru(5.800 de tone- cea mai mare cantitate).

Contract uriaş şi pentru transportul feroviar

CEO va încheia şi un contract pentru achiziţia de servicii pentru transportul feroviar. Actualul contract expiră pe 30 iunie. Va fi încheiat un acord cadru pe 3 ani, iar beneficiari vor fi termocentralele de la Turceni, Işalniţa şi Craiova II. Acordul-cadru va fi încheiat pentru perioada 1 august 2018 – 31.iulie 2021. Cantitatea totală de cărbune care va fi transportată pe calea ferată va fi de 46,6 milioane de tone de lignit. Valoarea maximă a acordului-cadru pentru trei ani este de 305.879.962,4 lei (65,6 milioane de euro). Consiliul de Supraveghere va trebui să avizeze demararea procedurii de încheiere a acordului-cadru pentru transportul cărbunelui.

Act adiţional şi la contractul de gaze

Compania va încheia şi un act adiţional la contractul de furnizare a gazelor naturale pentru termocentralele de la Rovinari, Işalniţa şi Craiova II. Motivul semnării unui act adiţional este fuziunea dintre firrmele Tinmar Gas(furnizorul CEO) şi Tinmar Energy. Contractul de furnizare gaze naturale are o valoare de 8 milioane de lei. Tinmar Gas va fi radiată, iar activitatea va fi continuată de Tinmar Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com