CEO, atac la unul dintre liderii sindicali din companie

Administrația Complexului Energetic Oltenia îl critică pe liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, pentru afirmațiile sale în spațiul public, referitoare la calitatea documentațiilor întocmite pentru obținerea Acordurilor de Mediu. Șefii CEO cred că afirmațiile lui Dumitru Pârvulescu sunt lipsite de argumente.

„Asociaţia Bankwatch România a solicitat instanţei de judecată anularea a 9 (nouă) Acorduri de Mediu emise în anii 2015-2016 de către APM Gorj.

Dintre cele 9 (nouă) dosare înregistrate pe rolul Tribunalului Bucuresti, în care au calitatea de pârâţi atât APM Gorj cât şi Complexul Energetic Oltenia SA, situatia se prezintă astfel:

5 (cinci) cauze au fost soluţionate definitive, fiind pronunţate hotarâri în favoarea pârâţilor APM Gorj şi CE Oltenia SA, respectiv menţinandu-se Acordurile de Mediu pentru Carierele Tismana II, Pinoasa, Tismana I, Jilţ Sud şi Jilţ Nord;  3 (trei) cauze se află încă pe rolul instanţei de judecată, în curs de soluţionare privind Acordurile de Mediu pentru Carierele Lupoaia, Roşiuţa şi Peşteana; într-o cauză singulară, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul reclamantei Asociaţia Bankwatch România si a dispus anularea Acordul de mediu emis de APM Gorj pentru Cariera Rosia.

Luand in considerare ca în 5 cauze soluţiile au fost de respingere, pe cale de consecinţă Acordurile de Mediu rămânând valabile, rezulta că documentaţiile aferente obţinerii acestora au fost realizate în mod responsabil de catre CE Oltenia şi în conformitate cu dispoziţiile legale în materie.

Faptul că într-o cauză singulară s-a dispus anularea acordului de mediu, poate duce la concluzia că soluţia astfel pronunţată este bazată pe argumente ce țin de apreciere și interpretare, deoarece divergențele de jurisprudență sunt inerente unui sistem de drept. Insasi Curtea Constituțională, în Decizia nr. 1014/2007, făcând trimitere la jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, a subliniat faptul că ,,oricât de clar ar fi textul unei dispoziții legale, există, în mod inevitabil, un element de interpretare judiciară, iar complexitatea unor cauze poate conduce, uneori, la aplicări diferite ale legii.”

Prin urmare, afirmatia facuta in spatiul public de catre dl.Dumitru Pârvulescu, presedintele Federatiei Nationale Mine-Energie,  (<dacă documentațiile ar fi făcute „beton”, organizațiile non-guvernamentale nu ar avea cum să câștige procesele intentate companiei miniere de la Târgu-Jiu>) nu poate fi argumentata.

Avand ca scop declarat desfiintarea energiei produse pe baza de carbune, Bankwatch si Greenpeace incearca prin toate demersurile sa blocheze activitatea CE Oltenia, chiar daca, spre deosebire de alti producatori de energie, compania a investit sute de milioane de euro pentru incadrarea impactului asupra mediului in limitele impuse de legislatia actuala.

De-a lungul timpului, peste 30 de actiuni ale Bankwatch si Greenpeace initiate in instanta impotriva CE Oltenia, care au vizat actele de reglementare de mediu, au solutii definitive si irevocabile in favoarea societatii noastre.”, conform CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com