CEO are asigurate stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă. COMUNICAT

„LA NIVELUL CE OLTENIA STOCUL DE CARBUNE PENTRU PERIOADA DE IARNA ESTE ASIGURAT

Stocurile de carbune la nivelul CE Oltenia depasesc 800.000 tone.

Conform prevederilor hotararii de guvern privind aprobarea unor masuri pentru realizarea stocurilor de siguranta ale Sistemului Energetic National pentru perioada de iarna, la data de 01 noiembrie 2018, CE Oltenia trebuie sa aiba asigurat un stoc de 800.000 tone lignit.

Faptic, masuratorile efectuate indica, la data de 22 octombrie 2018, 645.000 tone de carbune in depozitele termocentralelor si 250.000 tone in depozitele Directiei Miniere (in total, 895.000 tone lignit).

Carierele asigura in continuare completarea stocurilor si aprovizionarea ritmica a centralelor la nivelul consumului.

In iarna 2018-2019, CE Oltenia va functiona cu toate grupurile disponibile, in functie de consumul din Sistemului Energetic National si solicitarile Dispecerului Energetic National. In fiecare perioada de iarna, CE Oltenia a acoperit o cota de max. 30% din productia de energie din SEN, carbunele dovedind permanent ca este cea mai sigura sursa de producere a energiei electrice, indiferent de conditiile atmosferice.

Cifrele prezentate reprezinta aportul angajatilor CE Oltenia, care au reusit sa depaseasca tintele stabilite, dar si implicarea Ministerului Energiei in deblocarea unor acte normative necesare producerii energiei pe baza de carbune – parte componenta a sigurantei Sistemului Energetic National.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com