CEO ar putea renunţa la anumite investiţii, să poată achita certificatele de CO2

Banii pentru investiţii şi pentru întreţinere de la Complexul Energetic Oltenia ar putea fi folosiţi, în parte, pentru plata certificatelor de dioxid de carbon. Creşterea preţului certificatelor de CO2 determină conducerea companiei să caute soluţii pentru a face rost de fondurile necesare. Peste 200 de milioane de euro este suma necesară pentru cumpărarea certificatelor de dioxid de carbon în acest an. Dacă nu se va interveni urgent de la nivel ministerial sau chiar guvernmental, şefii Complexului Energetic Oltenia au anunţat că cel mai probabil vor fi puşi în situaţia de a scădea bugetele pentru investiţii şi întreţinere la colosul energetic. Acest lucru va afecta buna funcţionare a utilajelor în carierele miniere în special, dar şi a grupurilor energetice.

Bugetul de investiţii este de 810 milioane de lei

Pentru anul  2018, au fost elaborate programe de investitii in valoare totala de 810 milioane lei, cu urmatoarea detaliere pe structuri organizatorice:

SE Rovinari –  370 mil lei

SE Turceni – 112 mil lei

SE Isalnita – 62 mil lei

SE Craiova II – 52 mil lei

Directia Miniera – 202 mil lei

„Facand o analiza in ansamblu asupra sumelor cheltuite din surse proprii pentru investitiile derulate de CE Oltenia, putem preciza ca valorile alocate din surse proprii au fost in continua crestere, de la 345 mil lei in 2013, pana la 473 mil lei in 2017”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com