CEO aprobă închiderea a 10 perimetre miniere

Acționarii complexului Energetic Oltenia vor analiza în ședința din 1 iule aprobarea încetării activității carierelor în 10 perimetre de licență. Este vorba de: Peșteana Nord, Peșteana Nord 1, Peșteana Sud, Husnicioara Vest, Lupoaia Carieră, Ruget, Bustuchin, Urdari, Gârla, Rovinari Est

Planul de restructurare postat pe siteul companiei prevede închiderea etapizată a cinci grupuri energetice și externalizarea Sucursalei Craiova II cu cele două grupuri aferente.

În sectorul minier, carierele miniere Tismana, Jilț Sud vor fi puse în conservare, iar carierele Husnicioara, Peșteana și Lupoaia vor fi închise, astfel producția de cărbune va fi concentrată în cele 4 cariere miniere rămase. Producția de cărbune se va stabiliza începând cu anul 2026 la aproximativ 10 mil de tone anual; După implementarea planului de restructurare, reducerea totală de personal din activitățile energetice și miniere va fi de aproximativ 4,473 de angajați, reprezentând o reducere de aproximativ 40% față de numărul total de angajați din 2020. Începând cu anul 2026 activitatea se va desfășura în 3 bazine miniere Rovinari, Jilț și Motru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com