CEO a achitat toate certificatele de CO2

In data de 20.04.2022, Complexul Energetic Oltenia a respectat obligatiile de conformare, finalizand achizitionarea certificatelor de CO2 aferente energiei produse in anul 2021.
Pretul certificatelor de CO2 a avut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, inregistrand o crestere  de la 4-5 euro in anul 2017, pana la peste 90 euro in februarie 2022.
Pentru achizitia certificatelor aferente anului 2021, peste 188 milioane de euro au fost suportate din fondurile proprii ale companiei.
Pentru CE Oltenia, ponderea pretului certificatelor de CO2 in costul unitar de productie al energiei electrice depaseste 60%.

Obligativitatea achizitionarii in totalitate a certificatelor de CO2 a aparut dupa anul 2013, alocarile gratuite pentru sectorul energetic fiind sistate. Conform prevederilor legislative in vigoare, neachizitionarea certificatelor de CO2 aferente anului anterior, pana la data de 30 aprilie a anului curent, ar fi atras penalitati de 100 euro/certficat in plus fata de obligativitatea achizitionarii acestora.

Complexul Energetic Oltenia a achitat din fonduri proprii, de la infiintarea companiei in iunie 2012 si pana in prezent, peste 1 miliard de euro pentru plata certificatelor de CO2. Pana in anul 2020, CE Oltenia nu a primit niciun sprijin financiar din partea statului.
In fiecare an, CE Oltenia a respectat termenul prevazut de legislatie pentru conformarea achizitiei intregii cantitati de certificate de CO2 corespunzatoare energiei produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com