CEO – 7 grupuri în funcţiune. Creşte cererea de energie pe cărbune.

Complexul Energetic Oltenia funcţionează la această oră cu o medie de 7 grupuri energetice şi se aşteaptă punerea în funcţiune a altor blocuri energetice, ca urmare a cererii crescute de energie pe cărbune. Meteorologii au anunţat o scădere a temperaturilor şi o înrăutăţire a vremii. Duminică seara, Complexul Energetic Oltenia era lider la producţie cu o cotă de aproapte 27%(peste 2.000 MW) din total, la o producţie naţională de 7.700 de MW. Potrivit companiei, au fost luate măsurile necesare pentru ca producătorul de energie din Oltenia să poată onora comenzile:

„O serie de masuri tehnice si organizatorice sunt intreprinse pentru asigurarea functionarii centralelor CE Oltenia la parametrii angajati pentru aceasta iarna. Pentru trecerea varfului de iarna, se acorda toata atentia, in egala masura, atat grupurilor energetice, cat si instalatiilor din gospodariile de carbune ale centralelor, dar si din cadrul exploatarilor miniere. Se afla in curs de finalizare un program de inchideri si izolatii termice, etansari la tunelele de dezghet, reabilitari la cabinele de supraveghere ale utilajelor miniere, lucrari pentru asigurarea cailor de accces in cariere. Pentru livrarea la parametrii optimi a agentului termic catre populatie, instalatia de termoficare a fost revizuita efectuandu-se inlocuiri de armaturi, curatire mecanica si chimica a boilerelor si schimbatoarelor de caldura, precum si refacerea izolatiilor termice. Referitor la echipamentele de lucru pentru iarna, mentionam ca au fost incheiate toate contractele pentru achizitia necesarului solicitat, majoritatea sortimentelor fiind deja aprovizionate integral.

Au stocurile realizate

„Stocurile de carbune la nivelul CE Oltenia sunt asigurate. Conform prevederilor hotararii de guvern privind aprobarea unor masuri pentru realizarea stocurilor de siguranta ale Sistemului Electroenergetic National in ceea ce priveste combustibilul lignit, la data de 15 noiembrie 2017, CE Oltenia trebuia sa aiba asigurat un stoc de 1,5 milioane tone de carbune. Faptic, la data de 15 noiembrie 2017, CE Oltenia avea 1.239.800 tone de carbune in depozitele termocentralelor, 312.200 tone in depozitele Directiei Miniere si inca 39.600 tone pe traseu, in navete nedescarcate (in total,1.591.600 tone). Cifrele prezentate reprezinta aportul angajatilor CE Oltenia, care printr-un efort sustinut au reusit sa depaseasca tintele stabilite, dar si implicarea Ministerului Energiei in deblocarea unor acte normative necesare producerii energiei pe baza de carbune – parte componenta a sigurantei sistemului energetic national. In iarna 2017-2018, grupurile energetice ale CE Oltenia vor functiona conform solicitarilor Dispecerului Energetic National si necesarului de consum din Sistemul Electroenergetic National”, conform CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com