Cele mai sigure grupuri energetice de la CEO în 2020

Cele mai sigure grupuri energetice ale Complexului Energetic Oltenia în 2020 vor fi cele de la Termocentrala de la Rovinari. O spune chiar un raport al unei organizații de mediu care luptă împotriva carierelor de cărbune. Este vorba de un raport al organizației de mediu Bankwatch 2019. Este vorba de grupurile de la SE Rovinari 3, 4 și 6. Organizația de mediu recunoaște că SE Rovinari este cea mai eficientă termocentrală a CEO.

„Această termocentrală este cea mai eficientă dintre cele operate de Complexul Energetic

Oltenia. Construită între minele de lignit, combustibilul este livrat pe benzile de transport direct către termocentrală, astfel că și costurile de transport sunt semnificativ reduse. Însă toate carierele administrate de CEO vor trebui extinse pentru continuarea producției, iar utilajele pentru exploatarea minieră au și ele nevoie de modernizare – deci costurile vor crește în timp. CEO intenționează să investească în aceste unități”, potrivit Raportului.

Ce se spune despre SE Turceni

„Turceni 3, 4, 5 și 7. Unitatea 7 de la termocentrala Turceni a beneficiat de o derogare de la Directiva privind instalațiile mari de ardere, cu condiția funcționării timp de 20 000 ore până la 31.12.2015. Această condiție nu a fost respectată, iar unitatea a funcționat ilegal timp de aproape 3 ani până la 23.11.2018, cand autorizația integrată de mediu a termocentralei a fost revizuită pentru a include și această unitate. Beneficiind deja de o derogare, aceasta trebuie acum să îndeplinească cele mai stricte limite de poluare din cadrul BAT. Potrivit ultimei autorizații, acest lucru este posibil, având în vedere faptul că unitățile 5 și 7 au fost modernizate, fiind acum echipate și cu tehnologie de reducere necatalitică selectivă a emisiilor de oxid de

azot (NOx). Aceeași investiție este prevăzută și pentru celelalte două unități funcționale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com