Cei care au cumpărat Avicola se roagă de gorjeni să nu plece în alte ţări, să îi poată angaja!

Firma care a preluat fosta Avicola Târgu Jiu caută cu înfrigurare gorjeni dornici să se angajeze. Şi misiunea nu este deloc uşoară, având în vedere că vor angaja peste 600 de persoane. Carmistin a preluat integral patrimoniul fostei Avicola şi se bucură că nu toţi gorjenii au plecat la muncă în alte judeţe sau în afara ţării. “A contat foarte mult factorul uman. Pentru noi contează foarte mult că aici încă există forţă de muncă şi n sunt încă plecări masive în alte judeţe şi mai ales în afara ţării. Aici încă sunt oamenii legaţi de pământ, bine legaţi de casă. De acest lucru ne-am legat când am decis să facem această investiţie la Târgu Jiu”, a spus Iustin Paraschiv, şeful Carmistin.

 

Caută personal pentru fabrică!

“Vrem să dăm drumul la producţie cel târziu în luna martie a anului viitor. Vrem să angajăm 600 de oameni. Avem nevoie de 600 de oameni. Vom încadra deja oameni care vor avea o responsabilitate mai mare, urmând să îi specializăm la Vâlcea. Investiţia este una majoră pentru Gorj, de peste 20 de milioane de euro. Acest lucru ne va plasa pe locul al treilea în topul producătorilor de carne de pasăre din România. Municipiul Târgu Jiu a avut o tradiţie în acest domenu şi vrem să o revitalizăm. Sunt oameni care au lucrat la complex şi deja am luat legătura cu ei”, a spus şi Tiberiu Berbece, directorul adjunct al Carmistin.

 

Cosmin Popescu a găzduit prezentarea

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a găzduit ieri şedinţa de prezentare a firmei: “Revitalizăm o industrie care a însemnat mult pentru Gorj înainte de 1989 şi după. Va fi o investiţie bună. În afară de abator, zona de crescătorie era părăsită şi nu se mai putea face nimic. Din acest motiv se va veni cu această sumpă considerabilă pentru că în acest domeniu de activitate este vorba de nişte standarde europene, iar legislaţia este drastică. Din fericire, toate activele au rămas la un loc şi terenul şi nu s-a vândut pe bucăţi totul. Este importantă valoarea investiţiei şi este important şi numărul de locuri de muncă”, a precizat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com