Cei 3 care vor speria Estul: Cupă, Iordache și Manțog

În politică este posibil orice, chiar și constituirea unei triplete de senzație la nivel local, regional și chiar național. Totul va depinde de ascensiunea lui Ion Cupă la Ministerul Energiei. Ion Cupă, Ion Iordache și Ionel Manțog vor putea să se așeze complet la butoane, cel puțin la Complexul Energetic Oltenia. Va fi o tripletă de speriat Estul, adică Bucureștiul.

 

„O spun clar, limpede pentru toată lumea. Acceptarea propunerii premierului, de a prelua portofoliul Energiei, nu înseamnă, sub nicio formă, plecarea la PSD.

Sunt membru fondator ALDE, sunt Vicepreşedinte naţional al partidului, ales de Congresul partidului, sunt preşedintele organizaţiei judeţene Dolj, ales democratic de cei 750 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri. Am o responsabilitate uriaşă pentru destinul ALDE, pe care mi-o asum până la capat.

Demersul meu şi al colegilor mei, tot mai mulţi în toată ţara, este tocmai salvarea partidului, a identităţii sale liberale şi repunerea lui pe drumul corect.

Drumul corect pentru ALDE nu poate fi fuziunea cu partidul lui Victor Ponta, ci consolidarea noastră ca partid al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, partid al creşterii calităţii vieţii românilor, partid al sprijinirii iniţiativei şi capitalului românesc.”, potrivit lui Ion Cupă, nominalizat la fotoliul de ministru al Energiei.

 

Ce spune Iordache

 

Preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, joi, că ALDE trebuie să rămână la Guvernare:

„Nu mă refer neapărat la retragere, că nu asta este marea problemă a oamenilor din ALDE, marea problemă este ce au făcut cu Pro România fără să consulte liderii locali, preşedinţii de organizaţii. Pe mine nu m-au întrebat şi eu oricum am fost cred că primul care a vorbit public că trebuie să ieşim de la guvernare, dar nu se face aşa. Adică şi-au bătut joc de cariera lor, de ce vorbiseră cu oamenii. La nivelul conducerii nu mai există o echipă care să ţină legătura cu teritoriul. Sunt ei şi atât. Atunci ar trebui şi ceilalţi lideri locali să-şi facă fiecare pentru el, să-şi asigure viitorul în politică, sunt unii dintre ei care doar asta fac şi asta au făcut dintotdeauna, oamenii nu au altceva şi poate pentru orgoliile sau nu ştiu ce fel de înţelegeri între nişte lideri să arunce pe ceilalţi la coşul de gunoi. Nu am vorbit niciodată cu dumnealor, pe domnul Cupă îl cunosc destul de bine şi cu siguranţă, mai ales că este apropiat de zona noastră, a fost şi parlamentar de Gorj, este acum preşedinte la Dolj, ne-am înţeles dintotdeauna destul de bine, ar fi potrivit. Are şi o experienţă, un CV în spate, a fost ani de zile director la Finanţe la Gorj. Nu ai ce să spui. Îi susţin”, conform lui Ion Iordache. Ionel Manțog poate fi liantul dintre cei doi politicieni ai ALDE și eminența din umbra acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com