Cea mai mare carieră minieră din CEO depinde de un aviz

Continuarea activităţii la cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia şi din ţară depinde de un aviz. Compania încearcă să obţină actualizarea avizului de mediu pentru continuarea lucrărilor miniere în perimetrul Unităţii Miniere de Carieră Roşia, din cadrul EMC Roşia – Rovinari. Subunitatea minieră respectivă a fost printre cele mai atacate de către organizaţiile de mediu din România. Tot aici au fost aprobate Hotărâri de Guvern care facilitează continuarea activităţii. Ar fi prima carieră care ar reuşi să îşi extindă fronturile de lucru în cursul acestui an, dacă nu vor fi puse piedici.

„SOCIETATEA  COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. – SUCURSALA DIVIZIA MINIERĂ TG-JIU-  UNITATAEA MINIERĂ DE CARIERĂ ROŞIA, cu sediul în Rovinari, str. Constructorilor, nr.9, judeţul Gorj, anunţă publicul interesat asupra  luării deciziei de actualizare a Acordului de mediu nr.02 din 26.01.2016 eliberat pentru proiectul „ Continuarea lucrărilor miniere in perimetrul de licenţa al UMC Roşia”, amplasat în comuna Fărcăşeşti judeţul Gorj.

Decizia autorităţii de mediu, precum şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, municipiul Târgu –Jiu, strada Unirii, nr.76, judeţiul Gorj şi la sediul SOCIETATEA  COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. – SUCURSALA DIVIZIA MINIERĂ TG-JIU-  UNITATAEA MINIERĂ DE CARIERĂ ROŞIA, cu sediul în Rovinari, str. Constructorilor, nr.9, judeţul Gorj, în zilele de luni – vineri, între orele 9-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmgj.anpm.ro/.

Observaţiile/contestaţiile publicului se primesc  la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, municipiul Târgu – Jiu, strada Unirii, nr. 76, judeţul Gorj, în termen de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia  mediului.”, potrivit anunţului de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com