Ce vor face minerii dacă nu va exista nici grupa pentru condiţii deosebite, nici pentru condiţii speciale

Minerii se află la doar câteva luni de ziua în care vor cunoaşte exact ce soartă vor avea în următorii ani la Complexul Energetic Oltenia. Cert este că sindicatele nu au o temă comună în ceea ce priveşte lupta pentru drepturile salariaţilor şi mişcarea sindicală pare în continuare la fel de dezbinată, din diferite motive. Unele ţin de orientarea politică a unora dintre liderii de sindicat, altele de apartenenţa la anumite grupuri de interese. Alţi sindicalişti pur şi simplu s-au plictist de lupta sindicală şi stau la umbra postului călduţ de inspector social.

Problema va fi foarte gravă. Ameninţă că nu vor mai merge la lucru

Nici administraţia companiei nu pare preocupată de ce se întâmplă cu domeniul resurse umane la Complexul Energetic Oltenia. Cu toate că se vorbea de conceperea unei strategii în acest sens, şefii companiei par mai mult preocupaţi de propria imagine, mai ales după ce s-a întâmplat la Rovinari, în legătură cu redeschiderea vechiului depozit de cărbune.

Până mai recent toată lumea vorbea de grupa de muncă pentru condiţii deosebite. Acest subiect a dispărut complet. Foarte rar se mai discută de grupa pentru condiţii speciale. Aceasta va fi foarte greu de obţinut în lipsa unui lobby puternic din partea tuturor politicienilor şi a parlamentarilor de Gorj, a sindicaliştilor şi a şefilor Complexului Energetic Oltenia, adică lobby pe lângă Guvern. Dar temele zilei sunt altele, Complexul Energetic Oltenia este la „şi altele” sau nu este deloc în agenda Guvernului. Ce vor face minerii când de la 1 ianuarie se vor trezi pe aceeaşi treapă cu buticarii, deşi vor rămâne în continuare în noroi, praf, noxe? Unii vor pleca, alţii vor rămâne în continuare umiliţi, de teamă că nu vor avea bani de pâine. Umiliţi, dar să dea ţării cât mai mult cărbune. Unii spun că nu vor mai intra în noroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com