Ce spune Daniel Burlan despre ajutorul de 1,3 miliarde de euro care va fi acordat CEO de către Guvern

Guvernul a adoptat memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, în valoare de 1,3 miliarde de euro. Aceasta este contribuția de la buget a statului pentru implementarea Planului de restructurare a CE Oltenia. Suma de 1,3 miliarde de euro include si ajutorul de 252 de milioane de euro care a fost deja acordat CE Oltenia la începutul anului.

 

“Aprobarea ajutorului de stat este o dovadă că Planul de restructurare și decarbonare este robust și pragmatic și se bazează pe resurse importante de care atât compania, cât și statul român dispun și pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului. Este un pas important în contextul în care Comisia Europeană a invitat CE Oltenia să declanșeze procedura de notificare, etapa finală a procesului de evaluare a Planului de restructurare și decarbonare, document transmis la Bruxelles pe 31 august 2020”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Costul total al implementării Planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro și presupune investiții pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente și protecția mediului, precum și cheltuieli pentru eficientizarea activității CE Oltenia.

Alături de contribuția de la buget a statului, fondurile necesare implementării planului includ surse proprii ale CE Oltenia – 1,5 miliarde de euro și fonduri aferente programelor UE pentru a sprijini atingerea obiectivelor Pactului Ecologic European. Planul de decarbonare, parte a Programului de restructurare a CE Oltenia, are în vedere alinierea la cerințele legislației europene privind emisiile de gaze poluante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com