Ce şanse are protestul de la Termocentrala Rovinari să se extindă?

Şansele ca protestul de la Termocentrala de la Rovinari nu sunt extraordinare. Mai mult de câteva sute de oameni nu vor putea fi mobilizaţi pentru a susţine cele patru revendicări ale protestatarilor. Explicaţiile sunt multe. În primul rând, mişcarea sindicală este complet divizată. În al doilea rând oamenii se tem să nu fie sancţionaţi sau să îşi piardă locurile de muncă. De altfel, cei care au organizat protestul au avut grijă să nu poată să fie sancţionaţi pentru că lipsesc de la serviciu. Pentru nimeni nu este o surpriză lista de revendicări.

Care este adevăratul scop al protestului? Este poate palma pe care sindicatele vor să o tragă marilor lideri care par să se ascundă acum în spatele administraţiei CEO. Protestatarii vor să arate că cineva cere ceva pentru salariați, chiar dacă nu o să obțină prea multe.

“Vă anunț că în această dimineață eu împreună cu câțiva camarazi, lideri din Sindicatul Energia Rovinari, am început un protest spontan la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari și avem 4 revendicări, cerințe ale membrilor noștri de sindicat, cu siguranță fiind și ale majorității salariaților din C.E.Oltenia:

– Majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019;

– Vauchere de vacanță pentru salariații companiei;

– Reevaluarea corectă a locurilor de muncă și încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiții speciale sau deosebite, cu specificarea clară și nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor.

– C.E.Oltenia să fie integrată într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL, promisiune făcută în campania electorală de parlamentarii locali, ai partidelor care susțin și formează actualul guvern.

Protestul nostru este unul pașnic, din timpul nostru liber, în afara programului de lucru, și fără intenția de a bloca sau împiedica în vreun fel, activitatea, funcționarea și producția S.E.Rovinari sau a altor subunități din C.E.Oltenia.

Acest protest este APOLITIC și NU este împotriva cuiva sau pentru a da jos pe cineva din conducerea C.E.Oltenia, Ministerului Energiei sau a Guvernului României.

Protestul nostru este doar pentru aceste 4 revendicări, și suntem hotărâți să nu-l încetăm până la îndeplinirea și rezolvarea lor !

Pentru început protestul nostru constă în pichetarea Porții 1 de la S.E.Rovinari asteptand să avem un dialog cu Directoratul C.E.Oltenia, pe tema revendicărilor noastre.

Totodată facem apel la președintele FNME, domnul Dumitru Pirvulescu, să vină în sprijinul nostru, să susțină revendicările noastre și să medieze alături de președintele și președintele nostru executiv, Constantim Mitrescu și Marius Ursu, dialogul dintre noi și conducătorii C.E.Oltenia (Directorat, Minister, Guvern)!

Toți colegii care își regăsesc așteptările în aceste revendicări și care doresc să se alăture protestului nostru, sunt bine veniți, cu condiția ca să respecte felul prin care am ales să facem acest protest. De asemenea nu acceptăm lângă noi și ne delimităm de cei care încearcă să vină la acest protest cu mesaje violente sau vulgare, pentru interese individualiste sau cu tente politice.

Stimați colegi! Obținerea unor drepturi cere sacrificii, pentru că dealungul timpului nici omenirea nu a putut cunoaște progresul și libertatea, fără sacrificii! Iar dacă participarea la acest protest, din timpul vostru liber, nu este un sacrificiu prea mare pentru voi, atunci vă așteptăm lângă noi!”, potrivit lui Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com