Ce planuri au parlamentarii puterii legat de CEO

Parlamentarii puterii au anunțat ce planuri au legat de soarta Complexului Energetic Oltenia și ce se poate face la compania energetică în perioada următoare pentru a-i ajuta pe salariați. O parte a acestora protestează de trei luni de zile în centrul municipiului Târgu Jiu și cer scăderea vârstei de pensionare.

„Nu resping ideea ca salariaților să le fie redusă vârsta de pensionare și sunt gata sa susțin și in Parlament acest lucru, dacă va fi identificată o soluție constituțională și sustenabilă financiar. 1. Așa cum am spus, pentru plata contribuțiilor celor care ar ieși la pensie mai devreme cu 2 ani, nu pot fi trași bani din Fondul de Tranziție Justă sau din orice alt program operațional, deoarece aceste contribuții sunt datorate și plătite de societate, nu de angajat și este nelegal.

  1. Pentru a putea ieși la pensie mai devreme cu 2 ani, CEO ar trebui să plătească din urmă contribuțiile salariaților, adică din momentul în care s-au angajat și n-au avut condiții speciale, dar compania nu își permite să plătească acești bani, pentru că ar însemna falimentul.
  2. Dacă acest proiect de lege ar intra în vigoare, ar însemna că 3144 de angajați ar pleca din producție, ceea ce înseamnă personalul a 3 cariere și 2 centrale.

În aceste condiții, reiterez ce am mai spus: nu fac legi care nu pot fi aplicate și prefer să le spun oamenilor adevărul.

Vreau să asigur pe toată lumea că voi rămâne concentrat pe continuarea activității CEO și pe cele 13 mii de locuri de muncă, plus cele asigurate de prestatori.

Pentru actuala guvernare, Complexul Energetic Oltenia va rămâne o societate importantă, care trebuie să își ducă la capăt planul de restructurare și să devină profitabilă.

Reamintesc problemele rezolvate de când suntem la guvernare, probleme despre care alții doar au vorbit și i-au amăgit pe oameni:

  1. Ajutorul de salvare – 251 de milioane de euro pentru conformarea certificatelor de carbon pentru anul 2019.
  2. Modificarea Codului Silvic astfel încât să fie posibilă scoaterea din circuitul silvic a suprafețelor de pădure care blocau fronturile de lucru
  3. Hotărâri de guvern privind scoaterea din circuitul silvic.
  4. Hotărâri de guvern privind expropierea pe cauză de utilitate publică.
  5. Adoptarea Planului de Restructurare și Eficientizare și notificarea Comisiei Europene privind ajutoarele de stat, care sunt acordate CEO, necesare pentru acoperirea costului certificatelor de carbon pana in 2026.
  6. Acordarea a 241 de milioane de euro pentru conformarea certificatelor de carbon aferente anului 2020.
  7. Hotărâre de Guvern privind adoptarea bugetului pentru anul 2021, care să facă posibilă menținerea fondului de salarii la nivelul bugetului aprobat in 2020, înainte de criza economică și sanitară, astfel încât să fie posibilă creșterea salariilor”, conform unei postări a parlamenarului de Gorj, Dan Vîlceanu, liderul organizației judene a PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com