Ce au făcut parlamentarii în prima zi de şcoală?

Parlamentarii de Gorj au transmis mesaje pe paginile de socializare la deschiderea anului şcolar şi s-au auzit mai puţin cu discursuri în curţile unităţilor de învăţământ. Deputatul liberal Dan Vâlceanu vede partea goală a paharului la deschiderea noului an şcolar şi a vorbit despre neajunsuri. Victor Ponta deputat la PRO România s-a plâns că nu a fost lăsat să vină în Gorj. Senatorul PSD Florin Cârciumaru şi-a adus aminte de grădiniţele construite în mandatele sale ca primar.

„Începe un nou an școlar și le doresc succes elevilor, însă nu trebuie să ne prefacem; nu așa ar trebui să fie prima zi de școală!

Nu cu școli închise sau la care încă se fac lucrări, școli cu toaleta în curte, școli fără autorizație de funcționare, cu manuale greșite în mod inadmisibil. Cu un ministru care nu cunoaște limba română! Nu așa!

Din fericire, avem elevi medaliați la concursuri la nivel internațional, fiind meritul lor și al profesorilor pe care i-au întâlnit. Din păcate, în învățământul din România normalitatea este o excepție. Școlile cu condiții bune de studiu, în care elevul se poate dezvolta frumos, sunt excepții, și nu ceva normal, așa cum ar trebui.

Îmi doresc pentru elevii noștri să găsească în școală tot ce au nevoie pentru a atinge succesul, așa cum se traduce succesul pentru fiecare dintre ei.

Îmi doresc pentru părinți să înțeleagă importanța învățăturii și mersului la școală, gândindu-mă acum la abandonul școlar sau la numărul tot mai mare de analfabeți funcțional.

Îmi doresc pentru dascăli cât mai multe rezultate, dar să nu uite că timpul petrecut în sala de curs influențează major adultul de peste ani.

Îmi doresc ca cei care au putere de decizie să se gândească că hotărârile lor influențeză viitorul unei țări!

Un an școlar bun tuturor!”, potrivit lui Dan Vâlceanu

Ce a transmis Ponta

Fostul premier Victor Ponta, deputat de Gorj, a transmis că autorităţile din Gorj ar fi primit ordin să nu-l lase să participe la festivităţile de deschidere a anului şcolar în Târgu Jiu.

“Le urez tuturor elevilor, parintilor, profesorilor si celor din personalul nedidactic un An Scolar 2018-2019 cat mai bun si plin de rezultate pozitive!

Romania insa merge intr-o directie gresita, de ignoranta , ura si razbunare ! In ultimii 15 ani ( indiferent de culoarea politica a presedintelui , guvernului sau a autoritatilor locale ) am fost mereu invitat la festivitatile de deschidere a noului an scolar la Targu Jiu – este prima data cand, la solicitarea speciala a Conducerii Centrale a PSD , nu am putut sa fiu prezent la Targu Jiu alaturi de elevi si profesori ( macar in calitate de deputat al judetului in ultimii 15 ani) – ma bucur insa de lucrurile bune pe care le-am realizat in acesti ani pentru scolile , profesorii si personalul nedidactic din Gorj si voi fi mereu alaturi de ei!”, a scris Ponta pe Facebook.

Ce a transmis primarul Romanescu

„Începem, cu emoții și nostalgie, un nou an școlar. Educația este cel mai important domeniu și constituie o prioritate pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu și Consiliul Local. Am făcut și facem în continuare tot ceea ce este necesar pentru ca procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Avem responsabilitatea de a așeza societatea pe un sistem de valori solid, iar acesta nu poate fi cultivat decât în școală. De aceea, în municipiul Târgu Jiu investim în unitățile de învățământ și vreau să vă asigur că municipalitatea este deschisă colaborării cu toți factorii implicați în procesul educațional.

Este un moment deosebit, mai ales că anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, moment în care conducătorii de la acea vreme au realizat ceea ce părea imposibil – unirea tuturor românilor. Avem așadar, obligația morală de a păstra și promova valorile acelor vremuri. Un sistem educațional solid va asigura viitorul copiilor noștri și de aceea consider că investind în educație, investim în viitor.

Școala formează caractere și pregătește fiecare copil pentru viață.

Consider că avem cele mai bune cadre didactice și sunt convins că fac totul pentru a pregăti tinerele generații. Vă asigur încă o dată de considerația mea pentru activitatea plină de răspundere pe care o desfășurați, iar vouă, dragi elevi, vă doresc un an școlar frumos și bogat în diplome și premii”

Mesajul lui Cârciumaru

„În această zi, mii de copii din Gorj trec emoționați, pentru prima dată, pragul unităților de învățământ, iar alții, deja înscriși, se reîntorc în clase cu multă speranţă şi cu mari ambiţii. Cadrele didactice îşi cunosc misiunea de a-i îndruma spre calea cunoaşterii, valorificându-le resursele pentru ca elevii să poată alege, în viață, calea cea mai bună.

Nu de puține ori, noi, gorjenii, am fost mândri de inteligenţa tinerilor noștri şi de pregătirea cadrelor didactice, dovadă fiind locurile fruntașe obținute periodic, la concursuri și olimpiade școlare și chiar internationale. Este de datoria noastră să sprijinim permanent domeniul educațional.

În calitate de senator, îmi anunț din nou sprijinul primarilor gorjeni care încă mai au nevoie de fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale în teritoriu. Cunosc prea bine problemele cu care edilii se confruntă din acest punct de vedere. În cei 16 ani, cât am condus Primăria Municipiului Târgu Jiu, am construit noi grădinițe, am extins mai multe creșe și câteva școli, contribuind, astfel, pe mai departe, la cultivarea minţilor copiilor noştri.

An de an, se încearcă să se aducă un plus de valoare învăţământului românesc, astfel încât acesta să fie unul eficient şi de calitate, chiar dacă mai sunt multe lucruri de făcut. Prin ultimele măsuri luate în acest domeniu, Guvernul PSD-ALDE a reparat din lucrurile rele făcute cadrelor didactice, în trecut, de către guvernele de Dreapta. Aici mă refer la salarii, sporuri și infrastructură, toate acestea fiind mai mult decât necesare pentru a avea o societate civilizată și educată. Așadar, am încredere că procesul educaţional continuă să reprezinte elementul esenţial în crearea unei verticalităţi sociale de nepreţuit.Urez un an școlar plin de realizări și putere de muncă atât elevilor, profesorilor, cât și părinților!”, potrivit senatorului Cârciumaru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com