Câţiva elevi gorjeni vor să doboare un record mondial

Elevii Colegiului Naţional ,,Tudor Vladimirescu” încearcă sa contribuie la stabilirea unui nou record mondial în cadrul Zilei Europene a Limbilor . Ziua Europeana a Limbilor este sărbătorita din anul 2001- atât in tarile din  Europa, cat si  in întreaga lume – prin manifestări cultural-artistice, concursuri, dezbateri, schimburi interculturale, etc. La initiativa Consiliului Europei, pentru a marca acest eveniment, anul acesta a fost lansat un apel la stabilirea unui nou record mondial: cel mai mare număr de videoclipuri adunate vreodată pe tema limbilor.  Elevii CNTV au fost incantati de ideea realizării unui scurt videoclip (10-20 de secunde) bazat pe tema „Iubesc [o limbă] pentru că…” si au răspuns „ prezent” provocarii.

Aşteaptă rezultatele

Videoclipul trebuia postat pana pe 30 septembrie 2017 , putea fi înregistrat în orice limbă și putea fi despre orice limbă/limbi, singura cerinta fiind creativitatea.

„Doamna profesor Loredana Stoian a popularizat aceasta initiativa in randul elevilor, iar creatiile lor au fost incarcate pe pagina evenimentului: http://edl.ecml.at/record/tabid/3158/Default.aspx

Cateva dintre videoclipurile create de talentatii nostri elevi pot fi vizualizate aici:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008341068291

Ne bucuram foarte mult ca am ajutat in felul nostru acest proiect generos de a pune la loc de cinste toate limbile straine de pe mapamond si speram ca recordul va fi stabilit…

Aceasta sarbatoare are si un site internet care-i este dedicat, el fiind tradus in toate limbile europene. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre Ziua Europeana a Limbilor, accesati http://edl.ecml.at”, potrivit unui comunicat de presă.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com