Câți gorjeni beneficiază de ajutorul de încălzire

La această dată au fost centralizate și procesate la nivelul județului Gorj, toate solicitările de ajutor pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri și cele de supliment pentru energie aferent depuse și aprobate până la data de 20 noiembrie 2021.

Astfel, au fost aprobate solicitări pentru ajutorul de încălzire cu combustibili solizi şi/sau petrolieri și urmează să se efectueze plata pentru 6.224 beneficiari, totalizând 8.232.640 lei pentru tot sezonul rece 2021/2022 și pentru 5074 beneficiari de supliment pentru energie cu combustibili solizi şi/sau petrolieri în cuantum de 101.480 lei, aferent lunii noiembrie 2021.

Instituția noastră efectuează viramentul în contul autorităților publice locale, urmând ca acestea să efectueze plata direct beneficiarilor. Pentru celelalte ajutoare de încălzire și suplimente (pentru energie termică, pentru gaze naturale și pentru energie electrică), cererile pentru solicitarea drepturilor au fost procesate la nivelul UAT-urilor, urmând ca până la finalul lunii decembrie 2021 acestea să fie centralizate la nivelul instituției noastre, împreună situațiile de plată emise de furnizori și certificare de către autoritățile locale,  după care vor fi solicitate sumele necesare efectuării plăților către furnizori.

Elementele de noutate aduse de aceste măsuri de sprijin pentru populația vulnerabilă, coroborate cu procedurile digitale de centralizare a datelor și, cel mai important, cu timpul foarte scurt de implementare, au fost provocări la care au fost supuse toate instituțiile implicate în acest demers. Este de subliniat faptul că majoritatea instituțiilor, inclusiv AJPIS Gorj, nu dispun de resurse umane cu atribuții specifice în acest domeniu dimensionate pentru procesarea unui asemenea volum de informații și într-un termen scurt. Astfel, a fost necesară relocarea unor persoane din alte domenii de activitate, care au fost nevoite să se adapteze brusc la proceduri de lucru noi, cu precădere în domeniu tehnologiei informației, domeniu ce a constituit reale provocări pentru foarte multe persoane.

Cu toate acestea, considerăm că la nivelul județului Gorj implementarea măsurilor de protecție protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost realizată până la acest moment în mod eficient și cu respectarea termenelor impuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com