Câştigătorii festivalului Mărţişoare Folclorice – Stoina

Sâmbătă, 2 martie 2019, a avut loc o nouă ediție a Festivalului-concurs al cântecului, jocului şi portului oltenesc “Mărţişoare folclorice” de la Stoina, festival ce se adresează tinerilor interpreţi şi formaţiilor de dansuri populare de pe Valea Amaradiei. Evenimentul ajuns la ediția cu numărul XII a avut patru secţiuni. Premiile au fost acordate de către Consiliul Județean Gorj prin intermediul Școlii Populare de Artă, Consiliul Local Stoina și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

La secţiunea solişti vocali premiul I oferit de Primăria şi Consiliul local Stoina a fost primit de către Cobzaru Nicoleta din Licurici și Popescu Simina din Târgu-Logrești. Premiul II a fost câştigat de Daria Floarea Nicoleta din Hurezani și Șoșoi Alexandra din Bustuchin, iar premiul III a fost primit de către Nedelcu Sorana din Craiova și Miculete Daria din Stejari. Premiu special au primit Pârjol Elena din Vladimir și Băluțoiu Miruna din Novaci.

La secţiunea solişti instrumentişti premiul I oferit de Primăria şi Consiliul Local Stoina a fost câştigat de Argeșanu Liviu din Bustuchin la nai și Giurgi Alexandra din Bustuchin la nai. Premiul II a fost câştigat de Pălcău Cosmina din Stoina la nai și Plăcintă Răzvan din Bustuchin la fluier. Premiul III a ajuns la Dabu Andrada din Crușeț la nai și Druțu Nicușor din Crușeț la nai. Premiul special acordat de Ștefan Popescu a fost câștigat de Spârlu Daniel din Bustuchin la nai.

La secţiunea dans popular premiul I oferit de Şcoala Populară de Artă a fost obţinut de 3 formaţii de dansuri, câte 200 lei fiecare: Ansamblul “Brâul” de la Poiana din Bustuchin, instructor Marian Șindrinaru, Ansamblul din Logrești, instructor Speriatu Aurel și Ansamblul din Stejari, instructor Tănăsoiu Ion. Premiul II oferit de Primăria şi Consiliul Local Stoina a fost obţinut de 2 formaţii, câte 250 de lei fiecare: Ansamblul comunei Căpreni, instructor Tănăsoiu Ion și Ansamblul “Jianca” din Stoina, instructor Jianu Daniela. Premiul III oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a fost obţinut de 3 formaţii: Ansamblul “Bobocelul” al Școlii Gimnaziale Crușeț, instructor Pop Iuliana, Ansamblul “Pandurașii Vladimirului”, instructori Bocui Ana, Tănăsoiu Ion și Ansamblul comunei Hurezani, instructor Speriatu Aurel.

La secțiunea grupuri instrumentale premiul I în valoare de 400 lei, oferit de Primăria și Consiliul Local Stoina a fost obținut de Grupul instrumental din Dănciulești. Premiul II în valoare de 300 lei oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost obținut de Grupul de naiști din Stoina. Premiul II în valoare de 200 lei oferit de Școala Populară de Artă Târgu Jiu a fost obținut de Grupul de naiști din Bustuchin.

Juriul festivalului a fost format din: David Andreea- preşedinte, Ştefan Popescu, Raluca Ghișe Căpitănescu, Bușe Ioana, Gâlcă Cristian, Mihaela Ionescu, Băcioiu Gina Raluca. Festivalul “Mărţişoare folclorice” este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Stoina, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com