Câştigătorii festivalului Mărţişoare Folclorice de la Stoina

Recent a avut loc o nouă ediție a Festivalului-concurs al cântecului, jocului şi portului oltenesc “Mărţişoare folclorice” de la Stoina, festival ce se adresează tinerilor interpreţi şi formaţiilor de dansuri populare de pe Valea Amaradiei.

Evenimentul ajuns la ediția cu numărul X a avut trei secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti şi dansuri populare.

Premiile au fost acordate de către Consiliul Județean Gorj prin intermediul Școlii Populare de Artă, Consiliul Local Stoina și CJCPCT Gorj.

La secţiunea solişti vocali premiul I în valoare de 100 de lei oferit de Primăria şi Consiliul local Stoina a fost primit de către Maria Medeleanu şi Negrea Andreea. Premiul II  în valoare de 80 de lei a fost câştigat de Denisa Caval şi Monica Becheru, iar premiul III în valoare de 70 de lei a fost primit de către Cristina Dinu şi Denisa Bârlăgeanu.

La secţiunea solişti instrumentişti premiul I în valoare de 100 de lei oferit de Primăria şi Consiliul Local Stoina a fost câştigat de Cioiu Alexandru la caval. Premiul II în valoare de 80 de lei a fost câştigat de Giurgiu Alexandru la nai şi Spânu Constantin la nai. Premiul III în valoare de 70 de lei a ajuns la Constantin Andrei, nai şi Davu Andrada, nai.

La secţiunea dans popular premiul I în valoare de 800 lei oferit de Şcoala Populară de Artă a fost obţinut de 4 formaţii de dansuri, câte 200 lei fiecare: Ţânţăreni, Stejari, Stoina şi Bustuchin. Premiul II în valoare de de 600 de lei oferit de Primăria şi Consiliul Local Stoina a fost obţinut de 4 formaţii, câte 150 de lei fiecare: Cruşeţ, Târgu-Logreşti, Licurici şi Berleşti. Premiul III  în valoare de 300 de lei oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a fost obţinut de 3 formaţii, câte 100 de lei fiecare: Bălăneşti, Căpreni şi Hurezani.

Juriul festivalului a fost format din: Pompiliu Ciolacu- preşedinte, Ştefan Popescu, Stelian Florescu, Constantin Argint, Camelia Argint şi Ionescu Mihaela.

Festivalul “Mărţişoare folclorice” este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Stoina, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com