Cartel Alfa a lansat o petiţie împotriva modificării Codului Muncii. Se cere sesizarea CCR de către Avocatul Poporului.

Conţinutul petiţiei:

„D-le Avocat al Poporului,

 

Noi, semnatarii acestei petiții vă solicităm să vă folosiți de prerogativele funcției și să cereți Curții Constituționale a României să verifice OUG 79/2017, ordonanța de modificare a Codului Fiscal.

 

Această ordonanță nu are motivată urgența și a fost avizată negativ atât de Consiliul Economic și Social, cât și de Consiliul Fiscal. Mai mult, veniturile nete ale aproximativ 200.000 de angajați vor scădea. Printre cei afectați se numără persoanele cu dizabilități, angajații sezonieri, industria IT, cei angajați cu contracte de muncă pe normă parțială sau angajații firmelor în insolvență.

 

Ne manifestăm speranța, d-le Ciorbea, că veți ține cont de dorința cetățenilor și că veți da curs solicitării noastre de a sesiza CCR.

 

De ce este important?

 

Doar CCR mai poate opri Ordonanța de Urgență privind măsurile fiscale din a deveni lege validă. Iar Curtea Constituțională poate fi sesizată, în această etapă, doar de Avocatul Poporului.

 

Principalele motive de neconstituționalitate pe care le-ar putea invoca Victor Ciorbea sunt legate de lipsa argumentelor valide din urgența acestei măsuri și de avizele negative ale Consiliul Economic și Social alături de cel al Consiliul Fiscal.

 

Guvernul este suspectat că încearcă să-și acopere incapacitatea de a pune în practică legea salarizării unitare (ce prevede majorarea salariilor bugetare) și de a acoperi deficitul la fondul de pensii.

 

România devine în acest moment o țară unde în relația de muncă, capitalul plătește 2,5% taxe, iar munca 45%.

 

Mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat este în fapt o reducere drastică a taxelor la angajator (capital) și o creștere draconică a taxelor la angajat (muncă). Acest lucru este în totală contradicție cu modelul social european, în care atât angajatorul cât și angajatul partajează atât câștigul cât și responsabilitățile.”

https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/nu-noului-cod-fiscal?bucket

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com