Care este salariul mediu la CEO?

Şefii Complexului Energetic Oltenia se laudă cu un salariu mediu per companie de 3.700 de lei. Este vorba de leafa medie la nivelul companiei înregistrată în anul 2017. Este posibil ca în anul 2018 salariul mediu pe unitate să mai crească în urma aplicării celor două armonizări salariale în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro.

Există însă în continuare în companie mii de angajaţi cu lefuri mult prea mici în raport cu munca prestată, în special în zona de producţie. Dacă ar mai fi încă două armonizări în 2019 atunci discrepanţele salariale s-ar diminua în mod semnificativ la Complexul Energetic Oltenia.

„La sfârşitul anului 2017, CE Oltenia avea aproximativ 13.300 de salariaţi, cu un salariu mediu de circa 3700 lei. Prin noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) încheiat în acest an, toţi salariaţii beneficiază de o serie de drepturi financiare suplimentare, ce reprezintă un efort financiar pentru companie de circa 80.000.000 lei anual.

Politica de personal adoptată a demonstrat, pentru prima dată de la înfiinţarea companiei, că este orientată către acordarea de beneficii suplimentare tuturor salariaţilor şi că drepturile acestora constituie un obiectiv prioritar pentru actuala conducere. Este o realitate faptul că acum CE Oltenia are cel mai bun CCM şi, în acelaşi timp, este o companie cu obiective de performanţă stabilite pentru fiecare salariat şi cu un sistem de evaluare clară a activităţii, ceea ce nu există până în 2017.

Consider că este, de asemenea, un obiectiv cu adevărat important pentru politica noastră de personal necesitatea întineririi forţei de muncă. Pentru realizarea acestui obiectiv chiar ne-am implicat creând parteneriate cu inspectoratele şcolare în vederea derulării programelor de calificare prin şcoli profesionale de stat, precum şi de formare profesională prin învăţământ dual. În calitate de potenţial angajator şi partener de practică, CE Oltenia va susţine, în perioada 2018-2021, calificarea profesională prin învăţământ dual a 180 de elevi, pentru meserii specifice producerii energiei electrice şi extracţiei de lignit”, potrivit lui Sorin Boza, mangerul CEO, citat de bursa.ro

One thought on “Care este salariul mediu la CEO?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com