Cârciumaru şi Vâlceanu se bat pe imagine în minerit. Senatorul vrea dezbatere cu sindicatele –deputatul audienţe

Liderii de partide de la nivel judeţean se luptă în acţiuni de imagine la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, respectiv Dan Vâlceanu, preşedintele PNL Gorj. Ambii stau strâns lipiţi de sindicatele din minerit. În timp ce Vâlceanu a anunţat că vrea audienţe periodice cu liderii din minerit şi energie, Cârciumaru a venit rapid cu o replică:

„Activitatea din minerit şi energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia are nevoie mai mult ca niciodată de susţinere din partea parlamentarilor gorjeni, în vederea viabilităţii acesteia, dar şi desfăşurării în condiţii favorabile, atât pentru administraţia companiei, cât şi pentru miile de angajaţi. Ca parlamentar al României, ales de către gorjeni să-i reprezinte în Senat, Florin Cârciumaru, liderul organizaţiei judeţene a PSD, va menţine legătura cu salariaţii Complexului Energetic Oltenia, aşa cum a făcut-o deja, prin organizarea de întruniri cu organismele sindicale şi cu reprezentanţi ai societăţii. În ultima perioadă însă, preşedintele social-democrat Florin Cârciumaru a fost tot mai solicitat la întâlniri de către mineri şi energeticieni, care i-au cerut să le susţină cauza în Parlament, ori de câte ori va fi nevoie. Senatorul Florin Cârciumaru a constatat că numeroasele revendicări ale angajaţilor din minerit şi energie, prezentate la numeroasele întâlniri pe care le-au avut, la Târgu Jiu, ar putea fi transpuse într-un proiect-cadru pentru a fi susţinut, ulterior, sub forma unui act normativ, în Parlamentul României.

Le face inventarul

Parlamentarul PSD de Gorj a inventariat solicitările şi nemulţumirile angajaţilor de la CE Oltenia înaintate la Biroul senatorial de la Târgu Jiu şi a decis iniţierea unui proiect de lege, care să elimine interpretările şi să clarifice drepturile revendicate de angajaţi, de-a lungul timpului. Printre acestea se numără reacordarea unor drepturi salariale pierdute din 1990 şi până în prezent, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în carierele miniere, acordarea unor drepturi ale pensionarilor din minerit, revizuirea condiţiilor de pensionare raportate la condiţiile de muncă, dar şi alte zeci de revendicări pe care minerii şi enegeticienii speră să le obţină printr-un proiect de lege. „Senatorul social-democrat Florin Cârciumaru intenţionează, în perioada următoare, să organizeze, în judeţul Gorj, o dezbatere amplă pe această temă, la care să participe apărătorii drepturilor minerilor şi energeticienilor din Oltenia, responsabilii din administraţia companiei, dar şi ceilalţi parlamentari gorjeni. Cel mai probabil, dezbaterea se va desfăşura în municipiul Motru, localitate cu tradiţie în sectorul minier”, potrivit unui comunicat de presă.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com