Cărbunele de la CEO e cea mai ieftină variantă de combustibil pentru români

Cărbunele de la Complexul Energetic Oltenia ar putea fi una din variantele de viitor pentru încălzirea de iarnă. Este vorba de o alternativă viabilă pentru românii din sudul ţării şi nu numai care locuiesc la gospodării şi care nu au banii necesari pentru încălzirea cu gaze naturale sau chiar cu lemne sau alt tip de combustibil. Dacă se va avea în vedere cărbunele drept combustibil pentru încălzirea de iarnă ar fi nevoie de investiţii în carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Nu s-ar mai tăia pădurile

Cărbunele de la Complexul Energetic Oltenia reprezintă în momentul de faţă o variantă mult mai ieftină pentru încălzirea de iarnă, faţă de lemn, de exemplu. Pentru terţi, compania oferă la vânzare cărbune cu 96,60 de lei per tonă, la care se adaugă TVA şi acciză.

Angajaţii îl pot cumpăra cu 60 de lei

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au avantajul că pot cumpăra cărbune pentru încălzirea de iarnă, la un preţ preferenţial. Este vorba de 60 de lei per tonă, în limita a 10 tone de lignit anual. Cărbunele sortat are o putere calorifică de 2.300 de kilocalorii per kilogram. În procesul de excavare rezultă cantităţi importante de cărbune bulgări care este selectat şi poate fi vândut pentru încălzirea locuinţelor şi a sediilor de firmă. Problema este că e nevoie de investiţii şi chiar de un compartiment special la CEO sau ministerul de resort care să se ocupe de vânzarea de cărbune către populaţie şi agenţi economici, pentru încălzirea de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com