Cărbune din Indonezia pentru termocentrale!

Termocentrala de la Mintia intenționează să utilizeze cărbune din Indonezia pentru a reduce emisiile de noxe și pentru a respecta indicatorii de mediu. Zilele trecute au fost efectuate și primele probe și acestea au dat satisfacție. Este vorba de respectarea parametrilor atât în privința emisiilor în atmosferă, cât și cantitatea de cenunșă rezultată. Condiția este ca acest combustibil din import să fie utilizat de termocentrala

„Testul de ardere cu cărbune sărac în sulf importat din Indonezia a fost o reuşită. Din rezultatele obţinute a rezultat că emisiile de sulf în atmosferă sunt la valori mai mici decât nivelul admis de normele de mediu europene. Aceasta înseamnă că termocentrala poate funcţiona fără să mai fie nevoie de instalaţii de desulfurare, care ar fi costat câte 70 de milioane de euro pentru fiecare grup energetic”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, de la termocentrala Mintia, Cristian Iştoc. Procesul de ardere a cărbunelui indonezian a fost monitorizat de specialiştii ICEMENERG – Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Energie, raportul oficial urmând să fie întocmit săptămâna aceasta.

„Pentru noi, sindicatul, rămâne un mare semn de întrebare de ce Ministerul Energiei nu a reuşit să vină cu această soluţie din anul 2007 şi până acum, pentru că acest cărbune sărac în sulf rezolvă toate problemele de mediu ale termocentralei. Este important să se aducă urgent acest cărbune sărac în sulf, pentru că la calea ferată se execută lucrări de modernizare şi există riscul unui blocaj în aprovizionare. Fără cărbune, se va ajunge la oprirea instalaţiilor şi nu vom mai putea asigura nici apă caldă şi nici căldură pentru municipiul Deva”, a menţionat Iştoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com