Candidatul PNL la CJ Gorj, Iulian Popescu, în vizită în Maramureș pentru proiectul mocăniței din Gorj

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Gorj, Iulian Popescu, a avut o primă discuție despre proiectul de refacere a traseului mocăniței de la Târgu Jiu.

Pentru două zile, acesta a fost în Maramureș, la Vișeu de Sus, unde funcționează cel mai cunoscut traseu îngust de cale ferată din România și care aduce anual venituri substanțiale comunității.

Iulian Popescu își dorește să transfere măcar puțin din succesul mocăniței din Maramureș în Gorj, printr-un proiect de reînviere a drumului forestier închis în urmă cu mai bine de 20 de ani.

În Gorj, mocănița a circulat între Târgu Jiu și Padeș până în 1998 și asigura transportul lemnelor și persoanelor din zonele Padeș și Tismana, către fabricile din Târgu Jiu. O plimbare cu mocănița ar fi o experiență inedită pentru turiști, investiția aducând plus valoare pentru toate localitățile ce vor fi traversate de șinele de cale ferată, urmând ca în fiecare să fie construite gări, locuri de servit masa, spații de evenimente, etc. Costurile sunt estimate la cel puțin 30 de milioane de euro.

La Vișeu de Sus, Iulian Popescu s-a întâlnit cu Vasile Coman, primarul localității, de la care a aflat de unde să pornească în acest proiect: „Domnul Vasile Coman, primarul localității, mi-a oferit multe informații despre această investiție și îi mulțumesc. Astfel, am venit de acolo mai sigur că putem face această investiție și la Consiliul Județean Gorj. Am detalii despre costurile pentru linie, vagoane, locomotive și toată infrastructura pentru a oferi experiențe inedite turiștilor. Sunt sigur că primarii de pe traseul Târgu Jiu-Padeș își doresc o investiție care le-ar aduce bani și vor face toate demersurile pentru a obține terenurile. Eu cred că gorjenii vor să avem și alte surse de venit. Eu propun mai multe proiecte care să depărteze Gorjul de numele de județ monoindustrial. În 2019, firma care gestionează trenul cu aburi din Maramureș a avut venituri de peste 10 milioane de lei”, a explicat Iulian Popescu.

În 2019, au fost înregistrați peste 150.000 de turiști la mocănița din Vișeu de Sus. Datele Institutului Național de Statistică arată că în 2019, județul Gorj a avut un număr de 108.000 de turiști.

”Îmi doresc mult să văd pe șine, în Gorj, mocănița. Putem să avem și noi ce am văzut zilele acestea în Maramureș. Mocănița a adus în Vișeu de Sus mai mulți turiști decât au venit în tot Gorjul anul trecut.

Ar însemna o dezvoltare uriașă din punct de vedere turistic pentru toate localitățile ce vor fi traversate de calea ferată”, a declarat Iulian Popescu.

Departamentul de comunicare al PNL Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com