Cancerul de piele face ravagii în rândul gorjenilor

CAMPANIA DE PREVENIRE ȘI CONȘTIENTIZARE A APARIȚIEI MELANOMULUI MALIGN ÎN RÂNDUL POPULAȚIEI

În data de 07 iunie 2018, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” lansează Campania de prevenire și conștientizare a apariției melanomului malign, campanie care face parte din Proiectul SPERANȚĂ PENTRU VIAȚĂ.

Deși lansarea oficială a campaniei este în 7 iunie, voluntarii Asociației au început deja distribuirea materialelor informative în școlile înscrise până acum, o echipă de voluntari ajungând ieri la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rovinari, în baza parteneriatului încheiat între Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” și Primăria Orașului Rovinari prin Compartimentul de Asistență Medicală Comunitară.

Campania de prevenire și conștientizare a apariției melanomului malign reprezintă prima activitate pilon demarată de către Asociație din cadrul Proiectului SPERANȚĂ PENTRU VIAȚĂ, și va fi urmată  de celelalte două campanii privind prevenirea obezității și informarea asupra nutriției în rândul copiilor, precum și prevenirea și conștientizarea apariției cancerului de sân, în toamna acestui an.

Campania de prevenire și conștientizare a apariției melanomului malign are drept scop aducerea la cunoștința populației a riscurilor și metodelor de prevenire a apariției melanomului, precum și îndrumarea tinerilor spre a-și însuși un stil de viață cât mai sănătos.

Prezentul proiect se desfășoară în cadrul mai multor școli și licee din județul Gorj: Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari, Liceul De Arte „Contsantin Brăiloiu” Tg-Jiu – în ultimele două săptămâni de școală, datorită programului mai lejer al instituțiilor de învătământ și pentru ca informația oferită să rămână proaspăt întipărită în memoria elevilor pe perioada de vară. În fiecare an, proiectul va fi reluat, iar Asociația va colabora cu alte licee și școli în încercarea de a mări numărul persoanelor informate în acest sens.

Prin intermediul campaniei se vor distribui pliante informative referitoare la riscurile expunerii excesive la soare în intervalele nepotrivite, vor fi prezentate și o serie de sfaturi în legătură cu modalitățile de protejare împotriva razelor solare nocive, informații referitoare la melanomul malign și care ar putea fi factorii de risc ai apariției sale, măsuri de prevenire și depistare ușoară a afecțiunii în cauză.

De asemenea, în timpul verii, cu ajutorul doamnei doctor Oana Enache, medic specialist dermato-venerologie, de la Policlinica Top Med Buna Vestire Craiova și Clinica Dermasense Tg-jiu, vom acorda la sediul Asociației consultații gratuite efectuate cu dermatoscopul, pentru identificarea neregulilor la nivelul pielii.

În vara aceasta, Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana” își propune, alături de colaboratorii și voluntarii săi să le demonstreze tinerilor că își pot petrece timpul liber în siguranță, într-un mediu sănătos, respectând un număr de reguli principiale care să ajute în corecta organizare a stilului de viață a fiecărei persoane. În acest sens, pe timpul vacanței de vară, Asociația va distribui materiale informative și în zonele destinate recreării, cum ar fi parcurile, zonele pietonale, la localurile dotate cu piscină, unde tinerii se expun excesiv la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com