Campanie pentru stoparea discriminărilor salariale din CEO

Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia a declanşat o campanie de susţinere a echilibrării salariilor şi de eliminare a discriminărilor de acestă natură între angajaţii CEO. Este vorba de Manu Tomescu, lider în Termocentrala Rovinari:

„În imaginea de la postarea mea, sunt scurte fragmente din scrisoarea pe care mi-a trimis-o o colegă de la S.E.Rovinari. În scrisoare, femeia povestește cu amărăciune cum a fost discriminată și umilită în toamna anului 2015, atunci când administrația C.E.Oltenia susținută de SMEO, a făcut promovări salariale într-un mod haotic și discriminatoriu, și la noi la S.E.Rovinari, ca și la alte subunități din companie.  Scrisoarea colegei mele este doar unul dintre sutele de cazuri similare de la Termocentrala Rovinari, și sunt sigur că la nivelul întregii companii sunt mii de astfel de cazuri ! Iar acest lucru arată cât de necesară este echilibrarea salariilor în C.E.Oltenia. Nu eu am făcut promovările salariale dealungul timpului, într-un mod haotic și discriminatoriu ! Promovări pe pile și relații, sau pe apartenenţă sindicală, promovări care au neîndreptățit și învrăjbit oamenii ! Dar vă rog să mă credeți că sunt întrebat aproape zilnic de către colegii din S.E.Rovinari și nu numai, când se vor reduce aceste diferențe și când vor primi și ei clase de salarizare pentru reducerea diferenței dintre ei și colegii lor, pe aceleași funcții și meserii, și pe aceleași lucruri de muncă !”

Nu s-a făcut nimic

„De prea mulți ani de zile se vorbește despre faptul că în C.E.Oltenia sunt diferențe mari între salariații care au aceeași funcție sau aceeași meserie pe aceleași loc de muncă, fără să se facă nimic în acest sens ! Iar în acest an când în sfârșit toate federațiile s-au pus de acord și au introdus articolul 153 din Actul Adițional la C.C.M, articol impus de FNME, care spune că din rezerva la fondul de salarii pe anul 2017, vor fi făcute armonizării salariale, pe locurile de muncă, și pe funcții și meserii, vin liderii SMEO și se opun ! Aceiași lideri SMEO care în toamna anului 2015, au primit fiecare intre 2 și 15 clase de salarizare ! Cu tot respectul, atrag atenția Directoratului CEOltenia că a trecut prima lună din ultimul trimestru al anului, iar oamenii așteaptă să fie pus în aplicare articolul 153 din CCM, care prevede echilibrarea salariilor pe locurile de muncă, și pe funcțiile și meseriile din companie !  Noi știm că aceste echilibrări salariale necesită timp, și tocmai de aceea credem că deja oamenii au așteptat prea mult. Iar până la acest moment, nu s-a făcut nici o simulare sau analiză care să ne arate că se lucrează pentru armonizarea salarială. Indiferent de cât circ ar face hienele din conducerea SMEO încercând să împiedice echilibrările salariale, crezând astfel că își vor mai lua ceva clase de salarizare tot pentru ei, le spun că de data asta trebuie să își mai pună pofta-n cui !  Mai înainte ca toți salariații din CEOltenia să primească majorări salariale în sume fixe sau procentuale, trebuie făcute echilibrări salariale pentru că așa este normal și corect ! P.S. Cel care apasă pe cel sărman, defaimă pe Ziditorul lui, dar cel ce are milă de sărac Îl cinsteşte. pilda lui Solomon”, potrivit unei postări a lui Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com