Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințele gorjenilor

CAMPANIA ”HOŢII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA” A AJUNS LA FINAL. 58 DE ACȚIUNI DE INFORMARE ȘI PESTE 2.700 DE GORJENI INSTRUIȚI DE POLIȚIȘTI, PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE FUTURILOR DIN LOCUINȚE

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe ”HOŢII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA” a fost derulată la nivel național în mediul urban în parteneriat cu Feroneria Prod S.A. Arad și a ajuns la final, fiind implementată în perioada decembrie 2019 – februarie 2020 Campania a avut ca scop informarea populaţiei în vederea conștientizării cetățenilor cu privire la importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe. În judeţul Gorj, au fost desfășurate 58 de activități de informare a populației în municipiile Târgu Jiu și Motru și în orașele Târgu Cărbunești, Rovinari, Tismana, Țicleni și Novaci, ocazie cu care au fost purtate discuții cu aproximativ 2.735 de cetățenii, au fost organizate activități cu grupuri țintă, au fost expuse afișe la avizierele asociațiilor de proprietari, la imobilele tip bloc și la intrările în centrele comerciale.

Totodată au fost desfășurate informări elevilor și cadrelor didactice în unități de învățământ, ocazie cu care tinerii au fost informați cu privire la modalitățile de acțiune ale infractorilor și a fost expus materialul video aferent campaniei.

De asemenea, aceste interacțiuni, au fost completate prin folosirea unor ochelari VR, cu ajutorul cărora beneficiarii au putut viziona un film care simulează derularea unui furt din locuințe, film care poate fi vizualizat de pe link-ul : https://youtu.be/PSZX2amYkl4 . Această nouă tehnologie se referă la ambiante tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică, aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare. Astfel, polițiștii au subliniat necesitatea adoptării unei conduite și a unor măsuri care să reducă posibilitățile de acțiune ale infractorilor.

Polițiștii gorjeni reamintesc proprietarilor de locuințe:

Nu deschideți niciodată ușa înainte de a vă uita pe vizor și instruiți-vă copiii în acest sens!

Încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă!

Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți!

În cazul în care la ușa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitați-le!

Nu ezitați să întrebați persoanele străine pe care le întâlniți în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com