Campanie „Hoţii sunt creativi”

Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului constituie o prioritate naţională în anul 2017, pentru Poliţia Română. Pentru o informare cât mai bună a cetățenilor, în vederea adoptării unor măsuri de autoprotecție pentru prevenirea furturilor din locuinţe, la data de 23 august a.c., la sediul I.G.P.R., a fost lansată Campania ,,HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV !,, derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

În acest context, la data de 31 august a.c., la IPJ Gorj campania a fost inițiată printr-o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Activitatea a fost organizată de Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Groupama Asigurări şi a unui ofiţer specialist din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, pentru transmiterea informațiilor și a recomandărilor preventive.

Cu această ocazie au fost prezentate obiectivele campaniei şi direcţiile de acţiune, fiind purtate discuţii interactive cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, care au manifestat un real interes. Campania are ca scop informarea cetățenilor cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, pe de o parte, iar pe de altă parte urmăreşte să aducă în atenţia cetăţenilor creativitatea infractorilor și modurile de operare ale acestora. Fiecare cetăţean consideră locuinţa ca fiind spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

Astfel, având în vedere mesajul ,,HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV !”, polițiștii gorjeni transmit cetățenilor următoarele recomandări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com