CAMPANIE DE INFORMARE A ELEVILOR ȘI CADRELOR DIDACTICE CU PRIVIRE LA BULLYING

În perioada 15 februarie – 15 iunie 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj , va avea loc o campanie de informare a elevilor și cadrelor didactice cu privire la bullying. Campania de informare se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Violenţa psihologică – bullying este acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.

Din ce în ce mai mulți copii, adolescenți, părinți și profesori se luptă cu fenomenul bullying aproape în fiecare zi acasă, în curtea școlii, în clase, pe internet, în comunitatea locală și chiar mai departe.

În literatura românească de specialitate, conceptul Bullying este slab definit. Cauzele și consecințele fenomenului bullying nu sunt noi, sunt manifestate la toate generațiile de copii și tineri. Se remarcă însă o creștere rapidă a frecvenței sau un specific al violenței de la o anumită perioadă de vârstă, în funcție de gen, fenomenul bullying având mod de manifestare specific, cu repercursiuni la vârsta adultă.

Scopul campaniei îl reprezintă informarea elevilor, cadrelor didactice și părinților cu privire la fenomenul de bullying : cauze, cum se recunoaște, ce măsuri trebuiesc luate, feluri de bullying, consecințe.

Direcții de acțiune :

Transmiterea mesajelor cu caracter informativ prin intermediul canalelor de informare mass-media, pe site-ul IPJ Gorj și pe site-ul ISJ Gorj;

Distribuirea de materiale informative cu informații de interes pentru cunoașterea fenomenului de bullying;

Organizarea unor activități de informare cu polițiștii de ordine publică, cu cadrele didactice, cu elevii și cu părinții.

 

Obiective:

Informarea polițiștilor de ordine publică cu privire la fenomenul de bullying: cauze, cum se recunoaște, ce măsuri trebuiesc luate, feluri de bullying, consecințe.

Informarea cadrelor didactice cu privire la fenomenul de bullying: cauze, cum se recunoaște, ce măsuri trebuiesc luate, feluri de bullying, consecințe.

Informarea elevilor la fenomenul de bullying: cauze, cum se recunoaște, ce măsuri trebuiesc luate, feluri de bullying, consecințe.

Informarea părinților referitor la fenomenul de bullying: cauze, cum se recunoaște, ce măsuri trebuiesc luate, feluri de bullying, consecințe.

Campania de informare se va derula în cadrul tuturor unităților de învățământ preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com