Camera de Conturi vrea criterii de integritate şi de etică pentru membrii CS din CEO

Potrivit unui raport al Camerei de Conturi Gorj membrii Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia nu se supun niciunor criterii de integritate şi de etică. În acest sens a avut loc în control la Complexul Energetic Oltenia, respectiv în prima parte a anului. Potrivit măsurii din actul de control este imperativ ca în contractele de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere să fie incluse criterii de integritate şi de etică. Acestea lipsesc în momentul de faţă. Este poate şi motivul pentru care CS-ul a încercat numirea pe sub masă a unui membru nou în Directorat, la finalul săptămânii trecute. Vizat era Daniel Pităroiu, afacerist şi director cu un trecut controversat în Complexul Energetic Oltenia, exponent al unor grupuri de interese cu obiective obscure.

Codul de etică trebuia să fie aprobat din 2016

Criterii de etică pentru membrii Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit să fie aprobate încă din anul 2016, după cum se menţionează în Decizia Curţii de Conturi Gorj. Măsura trasată de inspectorii Curţii de Conturi este să fie elaborate şi aprobate urgent criteriile de integritate şi etică. Acestea sunt obligatorii şi trebuiau incluse în contractul de mandat încheiat cu Ministerul Energiei. Criteriile de integritate şi de etică ar putea fi aprobate de Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 24 septembrie.

Ce trebuie să vizeze

Criteriile de integritate trebuie să vizeze:  respectarea Codului de etică al CEO, denunţarea conflictelor de interese, abţinerea de la vot în cazul unui conflict de interese şi confidenţialitatea informaţiei, precum şi deţinerea şi menţinerea unei reputaţii profesionale excelente. Adică să nu fie „cârpe” ale preşedintelui Bobâlcă sau ale unor grupuri politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com