Calea rapidă a mixului enegetic: Hidroelectrica poate să cumpere acţiuni la CEO

Pentru foarte mulţi dintre angajaţii Complexului Energetic Oltenia mix-ul energetic a reprezentat o soluţie pentru a prelungi viaţa companiei. Politicienii care au candidat la alegerile parlamentare au promis mix-ul energetic, fără să fie conştienţi pe deplin ce presupune acest lucru din punct de vedere legislativ. În primul rând o strategie energetică naţională care să reglementeze în mod explicit acest lucru şi o modificare a cadrului legislativ, începând cu Legea holdingului. Mix-ul energetic nu este o noutate la nivel european şi este prezent în multe state europene, înclusiv în cele membre ale UE.

Ar fi o soluţie mai rapidă

În România s-a încercat înfiinţarea a două companii energetice din care să facă parte termocentrale pe cărbune şi hidrocentrale. Este vorba de Electra şi Hidroenergetica. Proiectul a fost abandonat. Acum este aproape imposibil. Potrivit Federaţiei Naţionale Mine Energie o soluţie rapidă a realizării unui mix energetic ar fi ca Hidroelectrica să cumpere acţiuni de la Complexul Energetic Oltenia, cum ar fi vestitul pachet de 16% care nu a fost listat vreodată pe Bursă. Nimeni nu ştie dacă Hidroelectrica ar fi interesată să preia acţiuni la o companie care nu se bucură de predictibilitate pe piaţa de energie.

One thought on “Calea rapidă a mixului enegetic: Hidroelectrica poate să cumpere acţiuni la CEO

  • 13 mai 2018 la 0:36
    Legătură permanentă

    Mixtul energetic poate fi facut doar cu toate firmele producatoare de energie pe zona Oltenia, iar CEO sa se reorienteze catre investitii parcuri eoliene, fotovoltaice… mai plimbativa prin tarile care renunta treptat la carbune,… vedeti ele ce fac? In CEO ar trebui sa fie departamente Mine,Termo, hidro, foto, eolian, hidocarburi, … energie verde care sa acopere certificatele necesare.
    Cum se face din punct de vedere legal… nu stiu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com