C.N. „Tudor Vladimirescu” promovează leadership-ul prin intermediul proiectelor Erasmus+

Echipa proiectului Erasmus+ Activizarea Inițiativelor de Leadership prin Educație pentru Valori, Nr. Ref.:2018-1-NO01-KA229-038822_5, acțiune ce se află în derulare la C.N. „Tudor Vladimirescu”, a fost implicată în perioada 16 – 22 aprilie 2021 într-o activitate de mobilitate virtuală coordonată de instituția parteneră din Spania. Partenerii noștri de  proiect sunt : Hadsel videregående skole og fagskole (Norvegia)-instituție coordonatoare, Ayse Dogan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Turcia), IES Nicolás Salmerón y Alonso (Spania), Escola Básica 2º 3º Ciclos Cónego João Jacinto Gonçalves de Andrade (Portugalia) și Liceo Statale Giovanni Cotta (Italia)

Scopul proiectului este de a promova leadership-ul în rândul tinerilor europeni, iar  la propunerea colegilor din Spania, agenda activității de mobilitate virtuală a cuprins acțiuni care să formeze și să dezvolte un viitor leader:

1.Prezentări ale instituțiilor partenere;

2.Decalogul unui bun leader-prezentare și chestionar;

3.Tehnici de prim ajutor;

4.Prezentări ale unor rețete tradiționale și dezbateri pe tema alimentației sănătoase;

5.Dezbateri și prezentări pe tema managementului conflictelor, medierii și utilizării tehnicilor de mindfulness în educație;

6.Derularea unor activități caritabile și de voluntariat.

Ziua de 16 aprilie a dat startul acestui proiect cu o întâlnire în spațiul online a tuturor leaderilor de grup și a profesorilor pentru prezentarea instituțiilor partenere (menționăm aici filmulețul original realizat de elevul Stoian Victor din clasa a IX-a B). A urmat prezentarea decalogului unui bun leader ( felicităm prezentarea plină de entuziasm făcută de eleva Leoveanu Maia din clasa a X-a H).

Preluând modelele colegilor noștri din Spania, și susținuți de Crucea Roșie Gorj – prin domnul doctor Grigore Richter, elevii claselor a X-a A și a XI-a B, sub coordonarea domnilor profesori Rădulea Bogdan, Pîrvulescu Mihaela, Mrejeru Marcela și Teodora Dragotă, au exersat metode și tehnici de acordare a primului ajutor în caz de necesitate:

Ziua de 18 aprilie a adus emoție în rândul elevilor clasei a IX-a B, coordonați de domnii profesori Nodea Eugen și Nodea Gabriela, care au oferit calculatoare recondiționate cu sprijinul Asociației EducaTM_GJ și multe alte daruri elevilor din satul Valea Mânăstirii, comuna Cătunele.

Elevii claselor a X-a A, B și D, coordonați de domnii profesori Bărbieru Cornelia, Baros Maria, Giugiuc Ciprian, Zaharia Vasile, Goanță Cristina și Tomescu Cristina, au dezbătut materialele legate de importanța unei alimentații sănătoase și au exersat rețetele propuse de colegii din Spania.

Partenerii din Spania ne-au prezentat acțiunile de voluntariat pe care le realizează în școala lor și ne-au lansat o  provocare.

Astfel,  ziua de 22 aprilie, Ziua Pământului,  a unit forțele elevilor de la clasele a X-a A, a X-a G și a IX-a B, cu ale profesorilor Gabriela Mirea, Gabriela Nodea, Calotă Rodica și Teodora Dragotă, pentru a face din zona Dealul Târgului un loc mai curat.

Ultima acțiune din calendarul activităților Erasmus+  a fost dedicată materialelor oferite de instituția spaniolă privind medierea, managementul conflictelor și utilizarea tehnicilor de mindfulness în predare.

Elevii claselor a X-a H, a X-a A și a XI-a A, sub îndrumarea doamnelor profesoare Velțan Elena, Țucă Irina, Neamțu Ion, Stoian Loredana și Protesoiu Gabriela, au realizat materiale referitoare la aceste teme.

Toate materialele realizate pe parcursul derulării acestui proiect sunt încărcate de fiecare instituție într-un google drive comun și pot constitui exemple de bună practică. Ele vor fi prezentate într-o întâlnire în mediul on-line, în data de 7 mai 2021, ce va fi transmisă în direct pe pagina Facebook a școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com