Bursa locurilor de muncă a rămas fără clienţi, adică fără obiectul muncii

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj a organizat vineri ceea ce ar fi trebuit să fie o bună oportunitate pentru absovenţi să îşi găsească un loc de muncă. Nu a fost cazul, pentru că absolvenţii au plecat deja din vară din Gorj, De fapt, părăsesc oraşul Târgu Jiu şi judeţul la câteva zile după finalizarea examenelor şi obţinerea certificatelor de absolvent, respectiv a diplomelor necesare pentru continuarea studiilor în alte oraşe sau pentru angajarea în alte localităţi sau în alte ţări.

Nu mai e ce a fost cândva

Judeţul Gorj şi în special municipiul Târgu Jiu duduiau pe vremuri de locuri de muncă. Numai cine nu dorea nu îşi găsea un loc de muncă în reşedinţa judeţului Gorj. Toate întreprinderile şi fabricile au fost pulverizate de „economia de piaţă”, cum le place politicienilor locali să spună. Adevărul este că administraţia locală nu a avut nici cel mai mic interes să dezvolte o economie locală şi să atragă investiţii şi investitori. Este vorba de investiţii în infrastructura rutieră şi investitori care să retehnologizeze fabricile deja existente sau să construiască altele noi.

Nu surprinde pe nimeni ce se întâmplă

Nu o să surprindă pe nimeni că la un moment dat, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi nu o să se mai prezinte nimeni. Deja nu mai surprinde pe nimeni că locurile de muncă puse la dispoziţie în ultimii ani au depăşit numărul celor care au trecut pragul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. Şi anul acesta au fost 583 de locuri de muncă, iar la Bursă au fost prezenţi 430 de participanţi, din care doar 335 de absolvenţi. Doar 4 persoane au fost angajate pe loc şi 167 au fost programate la interviuri. Unde au dispărut absovenţii din Târgu Jiu? De ce nu se prezintă la evenimentele organizate de autorităţi? Nici măcar nu au dorit să devină şomeri, ci au plecat cu totul din oraş. Din 2.000 de absolvenţi de anul acesta doar câteva zeci au depus dosarele pentru a primi indemnizaţie de şomaj. Ce ar trebui să le transmită acest lucru politicenilor locali? Că din Gorj se pleacă masiv şi rapid. Nici copiii politicienilor nu se află în Gorj şi la Târgu Jiu, ci sunt în alte judeţe mai dezvoltate sau în alte ţări. Nu trebuie să te strofoci prea mult pentru a vedea că zona va avea probleme grave şi asta chiar în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com