Buget de aproape 9 milioane de euro pe doi ani pentru serviciile de pază de la CEO

Serviciile de pază costă Complexul Energetic Oltenia milioane de euro. Compania are 13.000 de salariaţi şi are puncte de lucru în patru judeţe şi municipiul Bucureşti. Potrivit legii, serviciile de pază sunt obligatorii pentru siguranţa bunurilor şi a persoanelor. Complexul Energetic Oltenia are zece cariere miniere în Gorj şi în Mehedinţi, care sunt permanent în atenţia hoţilor de cărbune, fier vechi sau benzi din cauciuc sau alte materiale care se mai găsesc la punctele de lucru şi care pot fi valorificate. Chiar şi cu personal de pază, nu este săptămână în care să nu fie semnalate furturi de la Complexul Energetic Oltenia, în special de lignit, în mod particular în perioada toamnă-iarnă şi nu numai. Anul acesta, administraţia Complexului Energetic Oltenia a luat hotărârea ca achiziţia serviciilor de pază să fie realizată în baza unui acord-cadru pe 24 de luni.

Buget incredibil numai pentru serviciile de pază

Şefii companiei au stabilit că este nevoie de un acord-cadru pe doi ani de zile pentru a evita sincopele din primăvara acestui an, când Termocentrala de la Rovinari a rămas nepăzită. Acordul-cadru pe doi ani presupune prestarea a aproape 3 milioane de ore de pază. Tariful calculat este de 13,71 de lei pe oră. Bugetul total pe cele 24 de luni depăşeşte 41 de milioane de lei, fără TVA, adică aproape 9 milioane de euro. Contractul a fost segmentat în nu mai puţin de 21 de loturi la toate punctele de lucru din: Gorj, Dolj, Mehedinţi, Brăila şi Bucureşti. Toate contractele actuale de servicii de pază expiră pe 10 noiembrie şi urmează ca după data de 15 octombrie să fie organizată o licitaţie pentru încredinţarea contractului.

Cine are acum contracte cu CEO

Pentru anul 2018 a fost calculată suma de 3,4 milioane de lei, pentru 2019 de 20 de milioane de lei, iar pentru 2020 de 17 milioane de lei, pentru serviciile de pază. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia urmează să aprobe la jumătatea lunii octombrie organizarea unei licitaţii, iar acţionariatul urmează să fie informat în legătură cu acest contract, având în vedere că este vorba de o licitaţie care depăşeşte 3 milioane de euro. Contractele de pază de acum ale CEO sunt cu următoarele firme: Fort Security SRL, Signovince SRL, SMB, TMG Guard, Vigilent, RAM şi Portal Protection SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com