BRUA: Transgaz a început lucrările la gazoduct pe coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Va traversa şi Gorjul!

Transgaz a demarat construcţia conductei BRUA, din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1), cu o valoare totală de 478,6 milioane de euro, arată un comunicat transmis luni de Ministerul Economiei.

„Transgaz, una dintre cele mai importante companii din portofoliul Ministerului Economiei, a demarat astăzi construcţia conductei BRUA, un proiect de interes naţional. Transgaz construieşte infrastructura de pe teritoriul României, din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1) – un proiect susţinut de Comisia Europeană, important la nivel naţional şi regional pentru că duce la diversificarea surselor de gaz”, arată documentul.

Trece şi prin Gorj

Proiectul BRUA – Faza 1 presupune construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor-Recaş, în lungime de 479 km, cu diametru de 32” (Dn 800) şi presiunea de proiectare de 63 de bari, cu o valoare totală de 478,6 milioane de euro. „În cadrul BRUA – Faza I, Transgaz lucrează deja, din 14 aprilie, la cele 3 staţii de comprimare gaze de la Podişor, Jupa şi Bibeşti, 40% din cheltuielile eligibile estimate fiind acoperite de Uniunea Europeană printr-un grant în valoare 179,3 milioane de euro”, spun reprezentanţii ministerului. „Proiectul este unul strategic pentru România, pentru Ministerul Economiei şi pentru Transgaz. Calendarul lucrărilor trebuie respectat cu stricteţe, pentru că este un proiect de investiţii mult prea important ca să existe devieri de la grafic. Ştiu că Transgaz este implicat şi în alte proiecte de anvergură, cum este cel din Republica Moldova, şi am încredere în capacitatea companiei de a acorda proiectului BRUA importanţa cuvenită”, a afirmat Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei. „La finalizarea Fazei I se va asigura fluxul de gaze naturale cu Ungaria, prin interconectorul Horia-Csanadpalota, şi cu Bulgaria, prin interconectorul Giurgiu-Ruse. Termenul estimat de finalizare este 31 decembrie 2019.(Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com